Чотири основні фактори. Що робить раціон нездоровим

11 лютого, 22:27
НВ Преміум
Наталія Самойленко: «Надлишок натрію веде до підвищення тиску» (Фото:bit245/Depositphotos)

Наталія Самойленко: «Надлишок натрію веде до підвищення тиску» (Фото:bit245/Depositphotos)

Відмовившись від трансжирів, ви помітно покращите стан свого організму

Ми часто звинувачуємо ті чи інші продукти в нашому поганому самопочутті та проблемах зі здоров’ям. Але головна небезпека, до якої схильні багато хто, — не продукти як такі, а невміння їх правильно використовувати, щоб створювати оптимальний і різноманітний раціон.

Відео дня

Сьогодні обговоримо чотири фактори, які найбільш негативно впливають на організм.

1 Надлишок солі

ВООЗ рекомендує дорослим споживати не більше 5 г (трохи менше чайної ложки) солі щодня. Але більшість з нас з'їдає набагато більше — в середньому 9−12 г, що приблизно вдвічі перевищує денну норму, що рекомендується.

Вся сіль, що споживається, повинна бути йодованою — це необхідно, перш за все, вагітним жінкам і дітям для здорового розвитку мозку плода і дитини раннього віку, але також рекомендовано і всім іншим для оптимізації розумової діяльності.

Крім того варто врахувати, що джерелом натрію в раціоні може служити не тільки сіль, але й харчова добавка глутамат натрію, що часто використовується як приправа. Надлишок натрію пов’язаний з несприятливими наслідками для здоров’я, такими як підвищення артеріального тиску.

Способи зменшити споживання солі:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X