Ніжні та смачні. Як приготувати вареники на пару
Начинку можна брати будь-яку — від сиру до м’яса, від вишні до картоплі
Вареники на пару на кефірі. Майже полтавські галушки — тісто таке ж саме.
Такі вареники готувала моя бабуся. Варила вона їх завжди у великій каструлі під великою мискою. Подавала в глиняній посуді. Зберігалися вони і до наступного дня і були особливо смачні після того, як підсмажаться на вершковому маслі — зі скоринкою, просто не відірватися.
Зазвичай я не їм вареники зі сметаною, мені подобаються з цибулю, зі шкварками, але бабусина сметана була солодка і майже як масло — від такою я не відмовлюся при можливості.
Інгредієнти:
- 250 г жирного кефіру
- 0,5 яйця
- 2 дрібки солі
- 350 — 370 г борошна
- 6 г соди
Закладка невелика, тому половина яйця. Бабуся клала 1 яйце на 500 г кислого молока.
У мисці з'єднуємо кефір, яйце і сіль, перемішуємо виделкою. Додаємо борошно і соду — пів чайної ложки з гіркою. Вимішуємо тісто. Головне не дуже довго, щоб не затягувати його. Тісто має бути ніжним — чим воно ніжніше, тим смачнішими будуть вареники.
Даємо тісту постояти хвилин 20−30 — за цей час борошно набрякне і тісто стане гладеньким.
Підсипаємо стіл борошном, робимо «багет» з тіста і ріжемо його на частини. Потім ліпимо кружечки і в них кладемо начинку (можна ще на столі з борошном, за допомогою качалки, легко розкатати тісто і вирізати формочкою).
Ліпимо швидко — тісто трохи може сохнути. Начинку можна брати будь-яку — від сиру до м’яса, від вишні до картоплі. Робимо косичку, або подушечки, або ліпимо полтавські галушки — типу кульок. До речі, з цього ж тесту роблять порожні галушки для курки — дуже смачно.
Варимо на пару, на марлі. Для невеликих виробів досить 5 хвилин. Для тих, що побільше — 6 хвилин. Головне не переварити — якщо перетримати, вареники підуть прозорими плямами.
І підготуйте заздалегідь смажену цибулю або просто масло — змащувати вареники відразу як зняли, інакше вони злипнуться.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут