Виходьте за рамки. Три поради, як приготувати смачний вінегрет

16 листопада 2020, 23:03

Світ вінегрету набагато цікавіше, ніж просто суміш відвареного буряка з огірками та картоплею

Писати рецепт вінегрету точно не бачу жодного сенсу – тут, я впевнений, у багатьох є свій коронний. У когось з квасолею, у когось з оселедцем або тюлечкою, а у когось з білими грибами або квашеною капустою. Та й історію цього самого вінегрету теж не актуально переказувати – все давно написано в роботах Похлебкіна. Але ось чим я хочу поділитися, і що точно буде цікаво, то це поради шефа для смачного вінегрету.

Відео дня

Порада 1. Овочі

Запікайте. Це посилить їхній смак. Запікайте з ароматними травами, запікайте з часником або гілочкою розмарину, запікайте, окропивши олією або загорнувши у фольгу. До цього відварювали? Спробуйте новий смак все тих же овочів. Складно знайти овочі, солодші за запечену моркву та буряк. При цьому не забувайте, що картопля готується швидше – їй достатньо 30-40 хвилин, тоді як моркві потрібно близько години, а буряку півтори години запікання. І ще, не перепікайте.

Експериментуйте та знайдіть своє поєднання

Що ще додавати у вінегрет? Мариновані огірки, квашені огірки, бочкові огірки. А ще квашену капусту. Кілька видів квасолі. Можна свіжу або мариновану в оцті цибулю.

Порада 2. Не овочі

Що ще додати у вінегрет? Виходьте за рамки. Мариновані гриби, копчена скумбрія або солона тюлечка, солонина або підкопчений окіст. Вінегрет не обов'язково має бути нудним і дієтичним. Спробуйте вінегрет з опеньками та відвареним язиком. Або з копченою скумбрією та маринованою цибулею.

Порада 3. Заправка

Взагалі, є салатна заправка, звана вінегретною. Або соус вінегрет. Говорячи простими словами, це суміш оцту й олії у співвідношенні 1:3. Оскільки оцет з олією ніколи не змішати, то для отримання емульсії необхідно додати гірчицю або яєчні жовтки. Моя порада – візьміть 2 столові ложки смачного оцту, розмішайте в ньому сіль і перець, додайте 2 столові ложки гірчиці, і тонкою цівкою вливайте олію, постійно помішуючи вінчиком. Олії трохи більше, ніж півсклянки. Яка олія – рослинна домашня, нерафінована, або оливкова, або рапсова, або суміш кукурудзяної та кунжутної. Як ви любите.

Я думаю, ви помітили, що світ вінегрету набагато цікавіше та різноманітніше, ніж просто суміш відвареного буряка з огірками та картоплею. Експериментуйте і знайдіть своє поєднання!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X