Неперевершені. Як приготувати сирники з топленого сиру

15 листопада 2022, 23:03
Сирники (ілюстративне фото) (Фото:tashka2000/Depositphotos)

Сирники (ілюстративне фото) (Фото:tashka2000/Depositphotos)

Сир для сирників повинен бути сухий

Важливо додавати в сирники хороший сир — сьогодні я використовую сир з топленого молока. Він насичений корисними речовинами та неймовірними смаками. Давно мріяв знайти гарного фермера та зробити саме такі сирники, тому що виходять вони неперевершені. Чекав цього вже років зі три!

Відео дня

Сир для сирників повинен бути сухий. Тож головний секрет в будь-якому випадку — м’який сир необхідно віджимати від зайвої вологи. Робимо це обов’язково, через рушник, звичайний, вафельний.

Ще один секрет в тому, щоб не перемішувати сирники довго — мені подобається коли всередині бачу крупинки.

Змішали швидко, сформували кульки, обваляли в борошні — обережно, в невеликій кількості та обтрусили від зайвого — і вперед, смажити!

Рецепт дуже простий:

  • 300 г вже віджатого (!) сиру з топленого молока
  • 1 жовток (або перемішайте і візьміть пів яйця, або зробіть подвійну закладку — візьмете ціле)
  • 25 г цукру
  • 25 г борошна (велика ложка з горкою)

І ще стільки ж борошна знадобиться на підпил.

Змішати сир, яйце і цукор виделкою, додати борошно, ще раз перемішати. Викласти на дошку або стіл, на яких вже є мука. Сформувати «ковбаску» та нарізати ножем, і вже за допомогою тупої частини ножа сформувати сирники.

Обсмажити з двох сторін до рум’яної скоринки, потім запекти в духовці. Або досмажити ще по одному разу з обох боків уже під кришкою. В останньому випадку не робіть вироби дуже товстими — вони повинні просмажитись.

Подаємо з тим, що ми любимо — сметаною, або варенням, або згущеним молоком.
Я смакую зі сметаною також з топленого молока. Втім, цей рецепт можна використовувати і для будь-якого звичайного зерненого сиру.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X