Страва, яку люблять усі. Рецепт смачних курячих котлет

28 вересня 2021, 23:03

За цим же рецептом можна приготувати котлети і з іншого білого м’яса — наприклад, з індички або кролика

От є страви, які всі ми любимо. Ну навіть якщо не всі, то більшість моїх друзів і знайомих просто божеволіють від смачних курячих котлет. Ну навіть якщо раптом виявиться, що і не більшість, то я вже точно обожнюю курячі котлети. Мабуть, це якось пов'язано з дитинством і тими самими маминими котлетами, а може, ця любов пояснюється тим, що я їх просто ідеально готую... Як би там не було, далі я опишу рецепт смачних курячих котлет, які зовсім не складно повторити.

Відео дня

Записуйте.

  • 2 грудки домашньої курки
  • 2 ніжки домашньої курки
  • 400 г ріпчастої цибулі
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г олії
  • 5 яєць
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль, перець за смаком

Для обсмажування котлет стільки ж вершкового масла та олії.

Крок 1

Яка курка підійде на котлети? Найсмачніше домашня, але не та, що на суп. Не худа і жилава сільська несучка, що після 6 години відварювання дає насичений бульйон, що склеює губи — м'ясо такої птиці досить щільне, і з нього приготувати котлети непросто. А ось є домашні кури, але більш «м'ясних», «бройлерних» порід, вони-то нам і знадобляться. Важливо при покупці такої птиці цікавитися тим, де вона жила і чим харчувалася. Навіть якщо вам не скажуть правду, ви, принаймні, будете мати можливість вибрати іншу птицю. Хоча зараз можна окремо купити в магазині ніжки і грудки. У нашому випадку це 50/50, і загальна вага близько 1200 г.

Крок 2

Якщо м'ясо вибрали, то підготуємо решту інгредієнтів.

Ріпчасту цибулю слід нарізати середнім кубиком (це близько 1 см) і обсмажити на суміші вершкового масла та олії до приємно золотавого кольору.

З п'яти яєць нам одне знадобиться ціле, а з інших чотирьох — тільки жовтки. Тож ще безе можна буде спекти.

М'ясо слід пропустити через м'ясорубку разом з обсмаженою цибулею (не забудьте разом з цибулею відправити у фарш і масло, на якому він обсмажувався).

Тепер додаємо одне яйце і чотири жовтки, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо ложкою. Дуже важливо сильно перемішати — адже фарш рідкуватий, і саме активне перемішування дозволить йому схопитися і триматися. Тепер хвилин на 20 можна відправити фарш у холодильник або морозилку, щоб він добре охолов.

Крок 3

Формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Це зручно робити за допомогою ножа. Тепер вони готові до того, щоб їх обсмажили на сковороді, на суміші вершкового масла та олії. Смажити по 3-4 хвилини з кожного боку, до золотавого кольору. До речі, легко зрозуміти, що котлети готові, якщо вони трохи «надулися», а при проколюванні зубочисткою з них виходить прозорий «сік».

Гарнір. Окрема тема. Звичайно ж, це може бути картопляне пюре, як класика жанру. Але пюре може бути не тільки картопляним. Наприклад з курячими котлетами дуже добре поєднується пюре з гарбуза, батату, селери, кореня петрушки.

А тепер лайфхак. Або традиційні поради шефа:

1. Використання готового фаршу може і полегшить вам життя, але вкрай важливо, щоб співвідношення стегон і грудок було саме 50/50.

2. Котлети можна заморожувати. Так, після панірування замість сковороди ви можете відправити їх у морозилку. Такий напівфабрикат відмінно зберігається і швидко та зручно готується.

3. За таким рецептом можна приготувати котлети і з іншого білого м'яса — наприклад, з індички або кролика.

Смачного.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X