Смачне та натуральне. Як приготувати домашнє італійське морозиво

21 липня, 23:03
Володимир Ярославський: «Вам точно сподобається» (Фото:sonyakamoz/Depositphotos)

Володимир Ярославський: «Вам точно сподобається» (Фото:sonyakamoz/Depositphotos)

Заздалегідь охолодіть вершки, щоб їх було легше збивати

Домашнє італійське морозиво або семіфредо. Досить легкий рецепт, який обов’язково потрібно приготувати влітку. Смачне натуральне морозиво, яке довго тримає текстуру у морозильній камері. Вам точно сподобається!

Відео дня

На скляну форму 1,5 л:

  • 7 жовтків
  • 100 г цукру
  • 20−25 г коньяку;
  • 300 г вершків 30−35% жирності
  • 80 г молочного шоколаду та 80 г фісташок для прикрашання
  • за бажанням можна додати свіжі ягоди — приблизно 200 г

1. В скляну або металеву миску додайте цукор, жовтки, коньяк. Перемішайте вінчиком та поставте на водяну баню на середній вогонь. Інтенсивно помішуйте.

Якщо користуєтесь термометром, нагріваємо до 72℃. Але дуже обережно, щоб не згорнулись жовтки. Можлива і менша температура — нічого страшного. Якщо не маєте термометра, доведіть суміш до гарячого стану, щоб вона стала щільною і цукор повністю розчинився. Не забувайте постійно інтенсивно помішувати — наче ви збиваєте, цукор при цьому розчиняється, суміш стає більш щільною і насичується повітрям.

2. Готову суміш відставте трохи охолонути, накривши харчовою плівкою.

3. Окремо збийте на середніх оборотах охолоджені вершки так, щоб вийшла не дуже щільна піна. До речі, для найкращого результату краще, щоб вони постояли у холодильнику 24 години. Так вони будуть найстабільніші при збиванні.⠀

4. Далі акуратно вінчиком чи кондитерською лопаткою змішайте вже кімнатної температури збиті жовтки з холодними вершками. Спробуйте на смак. Тут саме час додати ягоди за бажанням.⠀

5. Форму для морозива застеліть одноразовою плівкою. Перелийте суміш та відправте у морозилку на 6−8 годин або на ніч.⠀

Після заморозки дістаньте з форми, полийте розтопленим шоколадом та посипте подрібненими фісташками. Горіхи краще підсмажити заздалегідь. До речі, їх можна додавати і в середину десерту, як і шоколад.⠀

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X