Для тих, хто любить кухонну алхімію. Рецепти трьох домашніх соусів

6 січня, 23:03
Майонез (ілюстративне фото) (Фото:yelenayemchuk/Depositphotos)

Майонез (ілюстративне фото) (Фото:yelenayemchuk/Depositphotos)

Для приготування деяких із них доведеться запастися терпінням, але результат того вартий

Не знаю, як у вас, а для мене приготування їжі — чудовий спосіб зосередитися та заспокоїтися. Що будемо готувати? Майонез, кетчуп і кентуккійський BBQ соуси. Скарб і база.

Відео дня

Тож, домашній майонез: 300 грамів оливкової олії, 4 яйця, сік половики лимона та трохи солі. Поєднуємо, збиваємо в блендері 6 секунд. Готово!

Кетчуп. Треба почекати трохи, але результат того вартий.

Беремо каструлю і прогріваємо в оливковій олій 5 розчавлених зубчиків часнику та 3 порізані цибулі. Додаємо пару порізаних солодких перців і спеції: мускатний горіх, чилі, гвоздику, сіль. Додаємо 100 грамів оцту. Коли оцет випарується, викладаємо в суміш 3 банки консервованих томатів і варимо все це на маленькому вогні 60 хвилин. Готовий соус перетираємо через сито і пишаємося собою, що ми все це так чудово зробили.

BBQ. Для тих, хто любить кухонну алхімію, бо потрібна купа інгредієнтів.

В топленому вершковому маслі обсмажуємо зубчик часнику та трохи порізаної цибулі. Додаємо в каструлю гострий соус, консервовані томати, томатну пасту, мед і бурбон, чорний перець і чилі, ретельно перемішуємо, прогріваємо до того моменту, коли мед розчиниться. Перебиваємо соус блендером і варимо хвилин 40−45, періодично помішуючи. Усе — можна смакувати з м’ясом, додавати в бургери, їсти з чим завгодно.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X