Уявіть, що ви на Алясці. Як засолити червону рибу

18 січня 2021, 23:14

Додайте трохи віскі або бренді — алкоголь додасть особливу пряність

Я взяв дві риби різних видів — нерку (дику і промислової обробки — була заморожена) і гольця (аквакультура). Ви можете використовувати горбушу, кижуч і навіть чавичу, а також, звісно, звичайного лосося або форель.

Відео дня

Дикий лосось безпечно їсти сирим — він уже був заморожений. Його смакові характеристики відрізняються від того, до якого ми звикли, але спробуйте насолодитися саме природним смаком. Уявіть, що ви на Алясці.

Вам знадобиться:

  • Риба — приблизно 1,2 кг
  • Сіль морська — 2 столові ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Оливкова олія
  • Перець чорний мелений
  • Цедра лайма
  • Віскі чи бренді
  • Спеції за смаком

1. Очищаємо рибу від шкіри та видаляємо кістки

2. Змішуємо сіль і цукор і посипаємо рибу з двох боків

3. Збризкуємо оливковою олією

4. Натираємо цедру лайма і посипаємо зверху

5. Посипаємо чорним меленим перцем

6. Поливаємо віскі або бренді

7. Можна додати чебрець, розмарин, будь-яку зелень за смаком

8. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на ніч

І все — риба майже готова. Вранці дістаньте її з холодильника і просто протріть рушником, видаливши зайву вологу і, якщо залишилися, кристали солі. Загорніть у плівку та дайте постояти ще як мінімум до вечора — риба дозріває приблизно добу, в ній рівномірно розподіляються смаки.

Замість цедри лайма можете брати лимон, апельсин, мандарин. Алкоголь можна використовувати будь-який, який вам подобається — і джин, і коньяк, і навіть горілку — все додає особливу пряність.

Дуже смачно додавати різні свіжі трави — в такому разі їх потрібно трохи пом’яти руками. Зі спецій візьміть коріандр і ялівець, вийде просто чудово.

Зберігайте засолену рибу до семи днів у холодильнику, добре загоронутою в плівку або в щільному контейнері. Посол зі свіжої риби можна заморозити.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X