Уявіть, що ви на Алясці. Як засолити червону рибу
Додайте трохи віскі або бренді — алкоголь додасть особливу пряність
Я взяв дві риби різних видів — нерку (дику і промислової обробки — була заморожена) і гольця (аквакультура). Ви можете використовувати горбушу, кижуч і навіть чавичу, а також, звісно, звичайного лосося або форель.
Дикий лосось безпечно їсти сирим — він уже був заморожений. Його смакові характеристики відрізняються від того, до якого ми звикли, але спробуйте насолодитися саме природним смаком. Уявіть, що ви на Алясці.
Вам знадобиться:
- Риба — приблизно 1,2 кг
- Сіль морська — 2 столові ложки
- Цукор — 1 столова ложка
- Оливкова олія
- Перець чорний мелений
- Цедра лайма
- Віскі чи бренді
- Спеції за смаком
1. Очищаємо рибу від шкіри та видаляємо кістки
2. Змішуємо сіль і цукор і посипаємо рибу з двох боків
3. Збризкуємо оливковою олією
4. Натираємо цедру лайма і посипаємо зверху
5. Посипаємо чорним меленим перцем
6. Поливаємо віскі або бренді
7. Можна додати чебрець, розмарин, будь-яку зелень за смаком
8. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на ніч
І все — риба майже готова. Вранці дістаньте її з холодильника і просто протріть рушником, видаливши зайву вологу і, якщо залишилися, кристали солі. Загорніть у плівку та дайте постояти ще як мінімум до вечора — риба дозріває приблизно добу, в ній рівномірно розподіляються смаки.
Замість цедри лайма можете брати лимон, апельсин, мандарин. Алкоголь можна використовувати будь-який, який вам подобається — і джин, і коньяк, і навіть горілку — все додає особливу пряність.
Дуже смачно додавати різні свіжі трави — в такому разі їх потрібно трохи пом’яти руками. Зі спецій візьміть коріандр і ялівець, вийде просто чудово.
Зберігайте засолену рибу до семи днів у холодильнику, добре загоронутою в плівку або в щільному контейнері. Посол зі свіжої риби можна заморозити.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут