Більше користі і менше калорій? Все, що потрібно знати про безглютенову дієту

13 жовтня 2021, 20:43
НВ Преміум

Багато хто уникає вживання глютену, та чи справді він шкідливий для організму? Чи існує непереносимість глютену?

Останнім часом люди стали більше приділяти уваги своєму харчуванню, через що з’явилася величезна кількість нових дієт, і одна з найбільш популярних — безглютенова. Багато хто уникає вживання глютену, але чи дійсно він шкідливий для організму? Чи існує непереносимість глютену? І якщо так, то в чому різниця між глютеновою хворобою і чутливістю до глютену?

Відео дня

Що таке глютен?

Глютен — це рослинний білок, який міститься в злаках (пшениця, овес, ячмінь, жито і полб). Інша назва глютену — клейковина, тому що він робить тісто еластичним. Глютен також часто використовується як стабілізатор, емульгатор і згущувач у багатьох соусах, заправках і приправах. У більшості людей він перетравлюється добре і не викликає негативних ефектів. Однак є й ті, хто страждає на непереносимість глютену.

Що таке непереносимість глютену?

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X