З віскі та солоною карамеллю. Рецепт шоколадних трюфелів
Зберігати цукерки можна в холодильнику до двох тижнів, але з власного досвіду знаю, що так довго вони там не затримуються
Я дуже люблю шоколад, тому сьогодні хочу поділитися з вами рецептом надзвичайно смачних цукерок. Вони просто неймовірні. А все тому, що я додав туди один секретний інгредієнт.
Для цукерок вам знадобиться:
- 100 г 70% шоколаду
- 50 мл вершків жирністю 30−35%
- 100 г солоної карамелі (далі розповім, як зробити її самостійно)
- 12−15 мл віскі
Це, до речі, і є мій секретний інгредієнт, який надасть цукеркам особливого смаку <...> Далі за бажанням можна ще додати цедру цитрусових та сіль за смаком.
Спочатку я зробив солону карамель. Для неї вам знадобиться:
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 150 мл вершків
- 20 мл молока
- 3 г солі
В сотейник поклав вершкове масло, цукор та сіль. Усе нагрів, постійно помішуючи лопаткою. Як тільки масло та цукор почали пінитись і запустився процес карамелізації, зменшив температуру, аби не спалити суміш. Коли вона повністю стала рідкою, додав вершки та молоко кімнатної температури і вже на маленькому вогні готував до загущення карамелі.
Потім все перелив в окрему ємність і залишив при кімнатній температурі. Пізніше карамель нам потрібно буде додати в шоколадний ганаш, та можна їсти її і окремо. В цьому випадку краще зберігати в холодильнику в закритій ємності.
Далі готую шоколадний ганаш.
Вершки нагрів на водяній бані, додав до них шоколад та солону карамель і все добре перемішав вінчиком. Влив туди віскі та скуштував. Готову шоколадну суміш розлив у форми та залишив охолонути. Якщо у вас немає форм, то просто відправте все в холодильник. Шоколадний ганаш загущується до 24 годин. Як тільки ганаш загуснув, я сформував кульки і знову відправив в холод. І фінальний штрих — покрив цукерки какао (можна шоколадом).
Зберігати цукерки можна в холодильнику до двох тижнів. Але з власного досвіду знаю, що так довго вони там не затримуються.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут