За сімейним рецептом. Як приготувати спагеті чері-базилік і салат з тунцем

10 липня 2021, 21:03

Щоб надати страві більше аромату, додайте трохи лимонної цедри

Спагеті чері-базилік

Яка перша асоціація виникає, коли ми починаємо розмову про італійську кухню? Звичайно ж, Її Величність Паста. Існує величезна кількість її видів — не скажу точно, скільки їх сьогодні, але ніяк не менше ніж сотня. З них три десятка — найпопулярніші і ходові: спагеті, пене, равіолі, канелоні, капеліні, букатіні, лазанья…

Відео дня

Паста ділиться на безліч категорій: із простого тіста і з яєчного, для супів, для м’ясних чи рибних соусів, для запікання, гладка і рифлена. Кожна начинка, кожен соус люблять свою пасту. І взагалі, часто спочатку придумували соуси, а лише потім — пасту, яка їм пасувала, тому в Італії так багато рецептів пасти, традиційних для різних регіонів.

Я родом з невеликого містечка Тревізо в регіоні Венето, і спагеті чері-базилік — традиційна для цієї області страва. Її дуже смачно готувала моя бабуся. До речі, цікавість до кухні і приготування їжі у мене саме від неї. У дитинстві я міг годинами сидіти і спостерігати за таїнствами, які вона творила на кухні. Отже, наші спагеті.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія — 30 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Помідори чері — 200 г
  • Сіль і перець — за смаком
  • Листя базиліку — 5 г
  • Спагеті — 100 г

Приготування:

Наберіть воду у велику каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. В окріп киньте дрібку солі і покладіть спагеті. Особисто я завжди вибираю для цієї страви спагеті середньої товщини і, звичайно ж, тільки з пшениці твердих сортів. Дотримуйтеся рекомендованого часу приготування, зазначеного на упаковці.

І, як відомо, соус — король страви. Щоб зробити наш соус, поставте на вогонь сковорідку і, поки вона нагрівається, дрібно наріжте часник. Зменшіть вогонь, налийте оливкову олію, а потім додайте часник. Розріжте помідори чері на 2 або 4 частини, покладіть їх на сковорідку і обсмажуйте 3−4 хвилини до появи злегка золотистої скоринки. Додайте приблизно 50 мл води з каструлі, в якій варяться спагеті, і тушкуйте соус до кремоподібного стану. В кінці додайте сіль і перець. Коли спагеті зваряться, перенесіть їх на сковорідку до соусу і потримайте на вогні ще хвилину.

Перед подачею додайте мелений чорний перець і нарізаний соломкою свіжий зелений базилік. Щоб надати страві більше аромату, додайте трохи лимонної цедри. Заправте 10−15 г ароматної оливкової олії, добре перемішайте і подавайте.

Літній салат з тунцем

Ви помічали, як форма нарізки змінює смак продуктів, зокрема, овочів? У цьому рецепті тонка «соломка» надасть свіжості смаку страви і хрусткості — текстурі.

Інгредієнти:

  • Тунець, консервований в олії - 150 г
  • Листя салату — 50 г
  • Оливки або маслини без кісточок — 50 г
  • Кукурудза консервована — 50 г
  • Помідори чері — 100 г
  • Стебло селери — 50 г
  • Морква — 50 г
  • Огірок — 50 г
  • Сіль
  • Перець
  • Оливкова олія Extra Virgin — 30 г
  • Бальзамічний оцет — 20 г
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Приготування:

Листя салату потрібно почистити і помити, а потім порвати великими шматками або використати бебі-салат. Особисто я частіше беру листя середнього розміру. Вони соковитіші і з яскраво вираженим зрілим смаком, який, на мій погляд, краще підходить до цього рецепту. Відкриваємо банку тунця, відокремлюємо рибу від олії і додаємо великими шматками в салат. Відокремлюємо від рідини консервовану кукурудзу. Очищаємо огірки від шкірки, ріжемо уздовж на 4 частини, прибираємо насіння, а потім ріжемо брусочками. Зачищаємо стебло селери і моркву. Нарізаємо їх дуже тонкою соломкою. Помідори чері ріжемо на 2 частини, оливки або маслини звільняємо від розсолу і додаємо в миску з салатом.

Заправляємо оливковою олією і бальзамічним оцтом (найкраще вибирати традиційний бальзаміко з Модени), додаємо сіль і перець за смаком. Потім всі інгредієнти добре, але акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити загальну текстуру салату, даємо йому трохи часу на те, щоб просочитися, і подаємо.

надано автором
Фото: надано автором

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X