Сезонні ласощі. Як приготувати сорбет із полуниці та персика

Сорбет (Фото:photodesign/Depositphotos)
Готовий десерт можна зберігати в морозилці до місяця
Поки погода спекотна, а природа балує нас сезонними ласощами, посмакуємо домашнім сорбетом.
Вам знадобиться:
- 500 г полуниці
- 1 кг персиків
- 150 г цукру
- 11 г пектину
- 20−30 г лимонного соку
Персики бланшую в окропі приблизно 45 секунд і відкладаю у воду з льодом — охолодити. Потім легко очищаю від шкірки, а мʼякоть знімаю з кісточки дольками.
Полуницю мию, очищаю від зелених хвостиків, блендером роблю з неї пюре, додаю лимонний сік.
Отримане пюре ставлю на вогонь і одразу додаю цукор, який попередньо змішав з пектином. Вінчиком розмішую цукор, поки пюре ледь тепле, і доводжу до кипіння суміш, продовжуючи добре і інтенсивно помішувати вінчиком. Даю прокипіти хоча б хвилинку.
Додаю дольки персиків і ще раз прогріваю суміш до кипіння, а потім тримаю ще 3−4 хвилини на вогні — щоб повністю добре прогрівся персик.
Суміш перебиваю блендером в однорідну масу і пробую на смак — за необхідності можна додати цукру чи лимонного соку. Охолоджую. Наливаю у ємність і ставлю у морозилку — в мене заморозка зайняла приблизно 6−7 годин.
Поки суміш заморожується, її треба регулярно помішувати, протягом приблизно 3−4 годин. Це все для того, щоб вона не узялася одним шматком.
Коли все готово, можна ще раз швидко «перебити» суміш блендером у чашці з горизонтальними лезами до однорідної консистенції. Після цього поставити в морозилку ще на пів години, а потім смакувати.
Тримати можна в морозилці хоч місяць — тільки накривайте плівкою. І після тривалого зберігання знов доведіть до однорідної консистенції!
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут