Сезонні ласощі. Як приготувати сорбет із полуниці та персика

20 липня, 23:03
Сорбет (Фото:photodesign/Depositphotos)

Сорбет (Фото:photodesign/Depositphotos)

Готовий десерт можна зберігати в морозилці до місяця

Поки погода спекотна, а природа балує нас сезонними ласощами, посмакуємо домашнім сорбетом.

Вам знадобиться:

  • 500 г полуниці
  • 1 кг персиків
  • 150 г цукру
  • 11 г пектину
  • 20−30 г лимонного соку

Відео дня

Персики бланшую в окропі приблизно 45 секунд і відкладаю у воду з льодом — охолодити. Потім легко очищаю від шкірки, а мʼякоть знімаю з кісточки дольками.

Полуницю мию, очищаю від зелених хвостиків, блендером роблю з неї пюре, додаю лимонний сік.

Отримане пюре ставлю на вогонь і одразу додаю цукор, який попередньо змішав з пектином. Вінчиком розмішую цукор, поки пюре ледь тепле, і доводжу до кипіння суміш, продовжуючи добре і інтенсивно помішувати вінчиком. Даю прокипіти хоча б хвилинку.

Додаю дольки персиків і ще раз прогріваю суміш до кипіння, а потім тримаю ще 3−4 хвилини на вогні — щоб повністю добре прогрівся персик.

Суміш перебиваю блендером в однорідну масу і пробую на смак — за необхідності можна додати цукру чи лимонного соку. Охолоджую. Наливаю у ємність і ставлю у морозилку — в мене заморозка зайняла приблизно 6−7 годин.
Поки суміш заморожується, її треба регулярно помішувати, протягом приблизно 3−4 годин. Це все для того, щоб вона не узялася одним шматком.

Коли все готово, можна ще раз швидко «перебити» суміш блендером у чашці з горизонтальними лезами до однорідної консистенції. Після цього поставити в морозилку ще на пів години, а потім смакувати.

Тримати можна в морозилці хоч місяць — тільки накривайте плівкою. І після тривалого зберігання знов доведіть до однорідної консистенції!

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

X