У зимовий морозний день. Як приготувати сирний суп

15 лютого 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Використовуйте сири, які добре плавляться і мають приємний молочний аромат

Цей суп дуже легко приготувати, а зимового морозного дня він просто незабутній. По суті, сирний суп чимось нагадує швейцарську страву фондю, але простішу в подачі, та і з інгредієнтами можна трохи варіювати. Про варіанти складу розповім наприкінці, а зараз — базовий рецепт.

Відео дня

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 невелика цибулина
  • 50−70 г сирокопченого підчеревка
  • 500 г сиру
  • 150 мл (1 келих) білого сухого вина
  • 600−800 мл курячого або овочевого бульйону
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • Кілька скибочок чорного хліба для сухариків

Крок 1

Готувати краще в казані, і чим товще дно й стінки, тим зручніше — сир не пригорає і рівномірно плавиться. Лук необхідно нарізати дрібними кубиками, а ось подчеревок — соломкою завтовшки 2 мм. На рослинній олії обсмажуємо цибулю, коли вона стане золотистого кольору — додаємо до неї бекон. За 5−7 хвилин обсмажування деглазуємо келихом білого вина й упарюємо вдвічі. Після цього вже можна додати бульйон і довести до кипіння, проварити 2−3 хвилини цибулю з беконом, щоб об'єднати їх смаки.

Крок 2

Додаємо сир. Які види сиру найкраще підійдуть?
Звичайно, ті, які найкраще плавляться і мають приємний молочний аромат. Але можна додавати й ароматні сири з благородною цвіллю. Раджу емменталь, грюйер, гауду, фонтину або голландський. З додаванням моцарели — буде краще тягнутися. Для горіхового аромату можна додати брі, камамбер або таледжо. Ну а той, хто шаленіє від аромату сиру з пліснявою, може додати трохи рокфору, горгонзоли або дор-блю. Додаємо сир, попередньо дрібно нарізаний або подрібнений на тертці.

Крок 3

Сир має повністю розплавитися, тому грійте на мінімальному вогні. І ще, за бажанням, можливі варіації — наприклад, додати картоплю, тоді у супу з’явиться додаткова кремовість. Або можна додавати гриби — печериці, гливи або лісові гриби. Зі спецій я рекомендую спробувати з мускатним горіхом.

І про сухарики. З ними суп набагато смачніше — необхідно порізати хліб, скропити його оливковою або іншою рослинною олією і відправити в духовку на 15 хв при 170 ℃ — 180 ℃. При подачі суп посипайте сухариками вже в тарілці — буде дуже смачно. Ну, і не забувайте — сирний суп дуже хороший з білим сухим вином.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X