Смачніше, ніж фондан. Як приготувати шоколадне суфле

5 травня 2021, 23:03

Цей десерт виходить дуже повітряним і ніжним

Доки всі ще відходять від пасхального столу, поділюсь рецептом легкого та смачного десерту. Приготуємо разом шоколадне суфле. Для мене воно смачніше, ніж фондан — легеньке і ніжне.

Відео дня

  • 20 г вершкового масла;
  • 20 г борошна;
  • 125 г молока;
  • 100 г шоколаду 65−70%;
  • 2 жовтки;
  • 2 білки;
  • 70 г цукру;
  • 5 г ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • за бажанням — кориця, ваніль, інші спеції або цедра

1. В сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до нього борошно та пасеруємо на маленькому вогні так, щоб маса була білою. Охолоджуємо, доки вона не стане ледь теплою.

2. В суміш додаємо молоко та доводимо до кипіння, інтенсивно помішуючи.

3. В теплу суміш додаємо шоколад та дрібку солі. Знову охолоджуємо, додаємо жовтки та перемішуємо.

4. Окремо збиваємо білки зі звичайним та ванільним цукром. Важливо, щоб меренга вийшла м’якою, тоді суфле не потріскається. Далі вводимо її у шоколадну суміш. За бажанням можна додати цедру різних цитрусових або спеції.

5. Форми змащуємо м’яким вершковим маслом. Трішки посипаємо їх цукровою пудрою або какао. Наповнюємо шоколадною масою до країв. Випікаємо за температури 180℃ приблизно 10 хвилин. Подаємо з кулькою улюбленого морозива.

6. Суфле виходить дуже повітряним та в рази м’якшим за звичайний фондан. Рекомендую кожному його приготувати.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X