Ситне й ароматне. Як приготувати ризото з білими грибами

22 вересня 2021, 23:03

Приготування цієї страви подібне до медитації

Осінь — улюблена пора шанувальників «тихого полювання», і я — один з них. Серед моїх улюблених грибних страв — ризото з білими грибами. Ця страва середньої складності, досить ситна й ароматна, а процес її приготування для мене на кшталт медитації: ні на хвилину не відходячи від плити, повільно помішувати рис, випарюючи рідину і перетворюючи твердий Карнаролі на вершкову консистенцію з пружним ядром усередині. Італійці обожнюють ризото, і воно входить до топ-3 страв італійської кухні після пасти і піци. До того ж, так само як пасту і піцу, ризото можна готувати практично з будь-якими начинками. Керуйтеся своєю фантазією, головне — довести рис до стану аль-денте. Зокрема, замість білих можна використовувати будь-які улюблені вами гриби. Але всі ми знаємо, що королем усіх грибів є саме білий гриб — за ароматом, консистенцією і смаковими якостями.

Відео дня

Для приготування однієї порції необхідні:

  • Рис Карнаролі — 100 г
  • Білі гриби — 50 г
  • Цибуля ріпчаста — 15 г
  • Часник — 5 г
  • Біле сухе вино — 20 г
  • Курячий бульйон — 150 мл
  • Сир Грана падано — 40 г
  • Вершкове масло — 30 г
  • Оливкова олія — 25 мл
  • Петрушка — 3 г
  • Сіль — за смаком

Приготування:

Нарізаємо білі гриби слайсами і обсмажуємо в оливковій олії з додаванням дрібно нарізаної цибулі і часнику. Вливаємо біле вино, курячий бульйон і тушкуємо 3 хвилини. Далі додаємо заздалегідь промитий рис. Готуємо до стану аль-денте на маленькому вогні, періодично додаючи бульйон. У кінці додаємо вершкове масло, сир, сіль за смаком і доводимо до кремової консистенції. Прикрашаємо свіжою петрушкою і посипаємо Грана падано.

Кокосова панна-котта

Після ситного кремового ризото з білими грибами можна запропонувати гостям легкий, ніжний і, найголовніше, простий у приготуванні десерт — кокосову панна-котту.

Для приготування однієї порції необхідні:

  • Кокосова олія — 170 мл
  • Желатин — 3 г
  • Цукрова пудра — за смаком
  • Кокосові чіпси — за смаком
  • Полуничний соус — за смаком
  • Крихти амаретто — за смаком
  • М’ята — за смаком

Приготування:

Розчиняємо в теплій воді желатин і додаємо його до кокосового молока. За смаком додаємо цукрову пудру і заливаємо в кокосовий горіх (можна просто в склянку). Даємо застигнути в холодильнику мінімум 2 години. Додатково можна прикрасити кокосовими чіпсами, полуничним соусом, крихтами амаретто і м’ятою.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X