Найсмачніший торт. Як приготувати наполеон із заварним кремом і полуничним соусом
Вам доведеться запастися терпінням
Коли ми чуємо слово «наполеон», то рідко згадуємо французького полководця. Хтось думає про коньяк, ну а більшість — про найсмачніший листковий торт. У мене в родині Наполеон на столі означав свято. Тільки в особливих випадках мама робила цей непростий в приготуванні, але дуже смачний торт. Коли я виріс, то зрозумів, скільки сил і терпіння потрібно, щоб він вийшов таким пухким, просоченим і ніжним. Я трохи змінив рецепт, щоб домогтися максимальної ніжності, а полуничний соус додав для контрасту кремової солодкості з ягідною.
Інгредієнти для коржів:
- Борошно пшеничне — 4 склянки
- Яйця курячі — 2 штуки
- Масло вершкове — 200 г
- Вода — 200 мл
- Горілка — 50 мл
- Сіль — щіпка
Інгредієнти для заварного крему:
- Молоко — 1 л
- Цукор — 2 склянки
- Яйця — 2 штуки
- Згущене молоко — 400 мл
- Вершки 30% — 400 мл
- Борошно пшеничне — 6 — 8 столових ложок
- Ваніль бурбон — 1 стручок
Інгредієнти д ля полуничного соусу:
- Полуниця свіжа або заморожена — 900 г
- Цукор — 100 г
Приготування тіста
Беремо вершкове масло і дрібно нарізаємо ножем. Відміряємо три склянки борошна, додаємо дрібку солі й перемішуємо борошно з маслом в крихту. В середині отриманої маси робимо поглиблення і вливаємо крижану воду і крижану горілку. Замішуємо тісто і ділимо його на 12 рівних частин. А потім формуємо зі шматочків тіста кульки, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на добу.
Приготування крему
Готуємо першу суміш. Беремо каструлю з антипригарним покриттям, вливаємо 500 мл молока, додаємо 2 склянки цукру і розтоплюємо цукор в молоці на повільному вогні. Далі готуємо другу суміш. Беремо 500 мл молока, додаємо 2 яйця і вичищаємо в суміш серцевину ванілі бурбон. Просіваємо 6 столових ложок борошна і розмішуємо до однорідної маси. Першу суміш ставимо на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, повільно вводимо в неї другу суміш, поки не загусне. Беремо міксер і вливаємо в крем вершки, потім згущене молоко. Збиваємо хвилин 15, щоб крем вийшов максимально пишний і однорідний. Ставимо крем у холодильник.
Приготування торта
Після того, як тісто настоїться, беремо кульки по одній і розкатуємо їх у максимально тонкі коржі, завтовшки в 2 мм. Проколюємо кожен коржик виделкою, щоб тісто в духовці не здулося. Має вийти 12 коржів, які ми випікаємо в духовці 3−5 хвилин за температури 200 градусів до золотистого кольору. Кожен корж акуратно дістаємо з духовки і даємо охолонути. Обрізки тіста також запікаємо і подрібнюємо для прикрашання торта. Остиглі коржі викладаємо в блюдо, промащуючи кожен з них кремом. Сформований торт рясно змащуємо кремом з усіх боків і посипаємо подрібненими обрізками. Ми залишаємо на добу в холодильнику, щоб просочився.
Приготування полуничного соусу
Полуницю з цукром варимо на слабкому вогні до отримання однорідної маси. Після цього масу перебиваємо в блендері та проціджуємо через сито, щоб прибрати кісточки. Даємо охолонути.
Сервірування
Нарізаємо порційно і прикрашаємо полуничним соусом і листочками м’яти.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут