Щільна та яскрава. Як приготувати домашню локшину

30 жовтня 2020, 23:03

Найголовніше — не пересушити тісто

Звісно, завжди можна купити магазинну локшину, вермішель або спагетті. Але невже ви так довго варили прозорий курячий бульйон, щоб у результаті так легко додати звичайний заводський продукт? Він може бути смачним, якісним, справжнім. Але давайте все ж традиційно, подамо бульйон з домашньою локшиною.

Відео дня

Склад:

  • Борошно — 300 г (2 склянки)
  • Яйце — 3−4 шт
  • Сіль — щіпка
  • Рослинна олія — 1 столова ложка

Крок 1

Змішаємо яйця з олією та сіллю. Якщо хочете отримати більш щільну та більш яскраву локшину — замініть частину яєць на жовтки. В середньому 1 яйце це 2−3 жовтки. Якщо хочеться ну зовсім крутого кольору, то готуйте суто на жовтках. Але мій улюблений варіант — половина яєць, половина жовтків. За вагою орієнтуйтеся на співвідношення борошна і яєць 2 до 1.

Крок 2

Просіваємо борошно, висипаємо на стіл. У центрі робимо поглиблення і виливаємо туди нашу яєчну суміш з сіллю й олією. Необхідно замісити досить щільне тісто, а потім накрити рушником і дати хвилин 20 відпочити.

Крок 3

Тісто, що відпочило та стало більш еластичним, потрібно розділити на 5−6 частин і кожну тонко розкатати. До 1 мм завтовшки, а то й менше, якщо вийде. Далі йде етап, який я дуже чітко пам’ятаю з дитинства.

Ці кола тіста розкладалися по всьому будинку, на спеціальних накрохмалених простирадлах і підсихали. Запах стояв неймовірний — такий яєчний, справжній. І від цього тіста прямо тепло йшло.

Крок 4

Але, насолоджуючись ароматами, головне — не пересушити тісто. Кожне коло в результаті необхідно згорнути в трубочку і тонко нарізати ножем локшину завширшки 2−3 мм.

Буде пересохлий лист тіста — ви не згорнете, воно розтріскається. Буде недостатньо сухий — злипнеться під час нарізання. Загалом, тут важливий досвід.

А як нарізали — залишаємо висихати. Повністю. Може, навіть на кілька днів. Потім можна зберігати в банках, у коробочках, у будь-якій герметичній упаковці.

І як чудово приготувати наваристий бульйон з півня, а потім у цьому бульйоні зварити домашню локшину. Найкращий суп мого дитинства — домашня локшина з бульйоном і ніжкою молодого півника.

Свій рецепт бульйону я описував тут.

facebook.com/velichkoandrew
Фото: facebook.com/velichkoandrew

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X