Швидко, смачно, низькокалорійно. Як приготувати французькі млинці з гречаного борошна

23 липня 2020, 23:03

Цей же рецепт можна використовувати і для оладок

Навіть якщо худнеш, завжди є можливість побалувати себе чимось смачненьким. Ось чудові французькі крепи — вони ж млинці, з гречаного борошна, дуже популярні у французькій провінції Бретань. Швидко, смачно та низкокалорийно!

Відео дня

Складові:

  • Гречане борошно — 1 склянка
  • Вода — 1 склянка (можна замінити воду повністю або частково нежирним молоком або кефіром)
  • Яйце — 1 штука
  • Столова ложка какао (можна і без какао, але з какао особливий шоколадний смак)
  • Оливкова олія — 1 чайна ложка
  • Мед — 2 чайні ложки
  • Сіль — 1 щіпка
Начинка може бути найрізноманітнішою

У теплій воді розводимо мед. Додаємо до борошна воду, збите яйце й оливкову олію. Сковороду змащуємо оливковою олією — для того, щоб не переборщувати з жиром, варто використовувати спеціальний кулінарний пензлик. І смажимо крепи.

Цей же рецепт можна використовувати і для оладок, тільки тісто робити приблизно з половиною склянки води, молока або кефіру. І додати половину чайної ложки соди, гашеної оцтом.

Начинка для млинців може бути найрізноманітнішою: свіжі або злегка припущені фрукти та ягоди, нежирний сир — або окремо, або в суміші з фруктами та ягодами. А полити можна домашнім шоколадом. Або солоні начинки для тих, хто не любить солодке: гриби, тушковані овочі, пюре з бобових, риба, морепродукти.

Калорійність крепів відносно невисока — близько 200 ккал/100 гр. Начинку рахуйте окремо.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X