Це бомба. Як приготувати котлети

3 серпня 2020, 23:03

Готовий фарш поставте в холодильник на 1−2 години — він схопиться і буде легко формуватися

Котлети, як мені говорив тато, почали у мене виходити краще, ніж у мами, ну років у 16-15 точно.

Ділюся спостереженнями і дуже схожими пропорціями для різних продуктів.

Відео дня

До котлет я обов'язково додаю підсмажену ріпчасту цибулю. Якщо м'ясо або риба сухі та нежирні – беру вершкове масло. Якщо жирності достатньо – смажу на рослинній олії. Важливо використовувати середній вогонь, щоб лук просмажився, став прозорим, ароматним, і навіть почав рум'янитися з боків – але тільки-но почав. Пам'ятаєте, аромат смаженого лука – і ми вже біжимо на цей запах до мами на кухню?

Хліб використовую білий, найкраще вчорашній, скоринку зрізаю. Розламую, ріжу на шматочки, заливаю потрібною кількістю молока або вершків і змішую з готовою цибулею. Сухарі або хлібна скоринка у виробах мені не подобаються.

Сіль беру морську – в кам'яній дуже багато піску

Сіль беру морську – в кам'яній багато піску.
Перець обожнюю запашний і чорний в суміші, яку прогрів на сковороді та розім'яв у ступці – цей аромат буде з вами дуже довго.

Фарш подобається пропущений через середню решітку тричі  (!).

Готовий фарш ставлю в холодильник на 1-2 години – він схопиться і буде легко формуватися.

Смажу котлети просто на рослинній олії, іноді – в яйці. Іноді в сухарях, але це рідкість – занадто багато вбирається жиру.

Закінчую готувати обсмажені котлети в духовці приблизно 8-10 хвилин, поки на поверхні не почне з'являтися «піна» – бульбашки повітря. Тоді вироби соковиті та смачні.

Температура – 200 ℃.

Вага однієї котлети – приблизно 80-100 грамів.

Котлети з кролика

Кролик – 600 г

Хліб – 60 г

Вершки – 40 мл

Смажена цибуля – 120 г

Яйце – 1шт

Котлети з індички

Індичка – 900 г

Хліб – 100 г

Молоко – 100 мл

Вершки – 50 мл

Смажена цибуля – 160 г

Яйце – 1шт

Котлети з коропа

Тут потрібне чисте філе. Пропускаємо через дрібну решітку чотири (!) рази – і це бомба.

Короп (м'якоть) – 800 г

Смажена цибуля – 150 г

Хліб – 75 г

Молоко – 120 мл

Яйце – 1 шт

Котлети з судака

Судак (філе віджате) – 800 г

Смажена цибуля – 150 г

Вершки – 100 мл

Вершкове масло – 50 г

Яйця – 2 шт

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X