Ніжний і насичений смак. Як приготувати овочевий кіш
Якщо відмовитися від використання вершків і жирних сирів, вийде більш дієтичний варіант
Кіш — це відкритий пиріг з начинкою, яку заливають сумішшю з яєць, вершків і сиру і запікають у духовці. Виходить неймовірно ніжний і насичений смак, особливо якщо додати побільше сиру.
Основа у класичного відкритого пирога виготовляється з листкового тіста, але овочевий кіш ми приготуємо з борошна з вівсяних і пшеничних висівок. Також відмовимося від використання вершків і жирних сирів, так у нас вийде більш дієтичний варіант.
Інгредієнти: ⠀
- м’який сир — 500−600 г
- яйця — 4 шт.
- борошно з вівсяних висівок — 6 ст. л.
- борошно з пшеничних висівок — 3 ст. л.
- гілка томатів черрі
- сир моцарела — 200 г
- кілька листків цибулі-порею
- сіль за смаком

Спосіб приготування:
Висипати в глибоку миску борошно з вівсяних і пшеничних висівок. Ви можете виготовити його самостійно, подрібнивши висівки в кавомолці. ⠀
Додайте 2 яйця і добре перемішайте.
Додайте 3 столові ложки м’якого сиру, ще раз добре перемішайте і трохи посоліть. Якщо тісто здасться занадто щільним, можна додати третину склянки молока або кефіру, але тільки в разі, якщо воно не буде формуватися. ⠀
Викладіть тісто у форму діаметром 22−24 сантиметри. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 ℃ піч приблизно на 10−15 хвилин.
Поки основа випікається, підготуємо начинку.
Викладіть весь сир у чашу. Додайте до сиру яйця і змішайте, трохи підсолити. ⠀
Подрібніть цибулю. Не нарізайте занадто дрібно, щоб його смак добре відчувався в готовому пирозі. Додайте цибулю в чашу з сиром, добре вимішайте. ⠀
Дістаньте форму з основою з печі, зверху викладіть підготовлену суміш. ⠀
Сир натріть на крупній тертці і присипте ним поверхню пирога. ⠀
Зверху викладіть гілочки помідорів, трохи натискаючи, щоб вони наполовину занурилися в сирну масу. Знову приберіть форму в духовку і випікайте до готовності приблизно 20−30 хвилин.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут