Ніжний і насичений смак. Як приготувати овочевий кіш

19 квітня 2021, 23:03

Якщо відмовитися від використання вершків і жирних сирів, вийде більш дієтичний варіант

Кіш — це відкритий пиріг з начинкою, яку заливають сумішшю з яєць, вершків і сиру і запікають у духовці. Виходить неймовірно ніжний і насичений смак, особливо якщо додати побільше сиру.

Відео дня

Основа у класичного відкритого пирога виготовляється з листкового тіста, але овочевий кіш ми приготуємо з борошна з вівсяних і пшеничних висівок. Також відмовимося від використання вершків і жирних сирів, так у нас вийде більш дієтичний варіант.

Інгредієнти: ⠀

  • м’який сир — 500−600 г
  • яйця — 4 шт.
  • борошно з вівсяних висівок — 6 ст. л.
  • борошно з пшеничних висівок — 3 ст. л.
  • гілка томатів черрі
  • сир моцарела — 200 г
  • кілька листків цибулі-порею
  • сіль за смаком
OneBit / Depositphotos
Фото: OneBit / Depositphotos

Спосіб приготування:

Висипати в глибоку миску борошно з вівсяних і пшеничних висівок. Ви можете виготовити його самостійно, подрібнивши висівки в кавомолці. ⠀

Додайте 2 яйця і добре перемішайте.

Додайте 3 столові ложки м’якого сиру, ще раз добре перемішайте і трохи посоліть. Якщо тісто здасться занадто щільним, можна додати третину склянки молока або кефіру, але тільки в разі, якщо воно не буде формуватися. ⠀

Викладіть тісто у форму діаметром 22−24 сантиметри. Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180 ℃ піч приблизно на 10−15 хвилин.

Поки основа випікається, підготуємо начинку.

Викладіть весь сир у чашу. Додайте до сиру яйця і змішайте, трохи підсолити. ⠀

Подрібніть цибулю. Не нарізайте занадто дрібно, щоб його смак добре відчувався в готовому пирозі. Додайте цибулю в чашу з сиром, добре вимішайте. ⠀

Дістаньте форму з основою з печі, зверху викладіть підготовлену суміш. ⠀

Сир натріть на крупній тертці і присипте ним поверхню пирога. ⠀

Зверху викладіть гілочки помідорів, трохи натискаючи, щоб вони наполовину занурилися в сирну масу. Знову приберіть форму в духовку і випікайте до готовності приблизно 20−30 хвилин.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X