Яскравий і ароматний. Як приготувати каррі з куркою та баклажаном

15 вересня 2021, 23:03

З приготуванням цієї страви впорається навіть кулінар-початківець

Мене завжди приваблювала Індія — духовністю, світоглядом і гастрономічною культурою. Враження від індійської кухні завжди запам'ятовуються — при знайомстві з нею ви проживаєте зіткнення з різними смаками й ароматами, які спочатку хвилюють рецептори, а потім спалахують яскравими барвами в мозку. Незважаючи на різноманітність індійської кухні, світову славу отримав каррі — страва, що існує більше 2600 років. Насправді так називають будь-яку страву з риби, м'яса або овочів у соусі зі спеціями. А каррі в тому вигляді, з яким ми знайомі, винайшли британці в XIX столітті та зробили його культовим. Пропоную вам опанувати жовтий каррі з куркою і баклажаном — нехай вас не лякає кількість інгредієнтів, приготувати цю страву зможе навіть новачок.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Соняшникова олія — 30 мл
  • Паста каррі — 15 мл
  • Листя лайма — 1 г
  • Цукор пальмовий — 2 г
  • Молоко кокосове — 200 мл
  • Листя базиліка — 2 г
  • Лемонграс — 4 г
  • Куряче філе — 100 г
  • Баклажан — 50 г
  • Соус рибний — 5 г
  • Сіль — 2 г
  • Цукор білий — 2 г
  • Куркума — 1 г
  • Листя кінзи — 1 г

Сервірування:

  • Рис басматі відварений — 100 г
  • Листя бамбука — 1 шт
  • Лайм — 20 г
  • Листя кінзи — 2 г
  • Олія з перцем чилі — 1 г

Приготування:

1. На рослинній олії обсмажити пасту каррі, додати порване листя лайма і пальмовий цукор, потім — нарізану тонкими пластинками курку, і наприкінці — листя базиліка.

2. Баклажан очистити від шкірки і нарізати великим кубиком, злегка приварити окремо.

3. Потім додати в каррі баклажан і листя кінзи, а також кокосове молоко. Трохи прогріти і додати ціле листя лемонграсса і лайма, а також куркуму. Проварити і прибрати лемонграсс.

4. Виливаємо каррі в тарілку, декоруємо кінзою, поливаємо чилі-олією.

5. В окремій тарілці подаємо нагрітий, заздалегідь відварений за інструкцією на упаковці, рис басматі на бамбуковому листі. Поруч кладемо шматочок лайма.

Смачного!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X