З вершковим маслом. Як приготувати домашню ікру з кабачків

11 серпня 2021, 23:03

Це чудовий гарячий гарнір до рибних страв

Для приготування ікри вам знадобиться велика пательня з високими бортами чи дуже великий сотейник.

Інгредієнти:

  • 800 г цукіні або кабачків
  • 250 г моркви
  • 150 г цибулі
  • 10 г часнику
  • 50 олії рослинної для смаження
  • 200 г томатів у власному соку
  • Сіль, перець чорний і духмяний
  • 50 г вершкового масла

Відео дня

Пропорція тут у мене на вже очищений продукт, вихід готової ікри — 800 г.

Якщо шкірка у кабачків щільна і її не можливо проткнути нігтем — зрізаємо її, якщо молода — залишаємо. Те ж саме з насінням і внутрішньою частиною — якщо вже велике насіння і внутрішність не щільна, а м’якувата і суха, очищаємо все і відкидаємо.

Продукти нарізаємо досить довільно — я роблю тоненькими скибочками моркву і кабачок, цибулю — соломкою, часник — пластинками.

На пательню наливаю рослинну олію, в неї кидаю моркву, обсмажую її до початку румяности, додаю цибулю й обсмажую разом до красивого кольору.

Додаю кабачок і часник, намагаюся трохи обсмажити, помішуючи, і додаю томати. Даю всьому добре протушкуватися: на повільному вогні, періодично помішуючи, прямо витушковую овочі, щоб зайва рідина практично випарувалася.

Майже в самому кінці приготування додаю сіль і перці, свіжозмелені в ступці — так смакує найкраще.

У готові овочі, м’які і вже без рідини, додаю вершкове масло, перемішую і відставляю, щоб вони охололи.

Потім занурювальним блендером (можна і барним) все подрібнюю в однорідну суміш. Пробую і при необхідності ще додаю сіль. Все готово!

Можна використовувати як закуску, як основу для салатів і дуже смачно як гарячий гарнір до рибних страв. Якщо ви любите гостру ікру, додайте разом з овочами при обсмажування гострого перцю (але без насіння).

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X