З гвоздикою, корицею та імбиром. Як приготувати гарбузовий кекс

29 вересня 2021, 23:03

На 1,5 склянки борошна знадобиться 400 грамів гарбузового пюре

Гарбузовий кекс як зі Starbucks, тільки смачніше.

Інгредієнти:

— Борошно — 1,5 склянки

— Сіль — 0,5 ч. л.

— Розпушувач — 0,5 ч. л.

— Сода — 1 ч. л.

— Спеції (гвоздика, кориця, імбир) — 1 ст. л.

Відео дня

— Цукор білий — 0,5 склянки

— Цукор коричневий — 0,25 склянки

— Яйце — 3 шт.

— Ваніль — 1 ч. л.

— Рафінована кокосова олія (або соняшникова, або оливкова) — 0,5 склянки

— Гарбузове пюре — 400 г

— Гарбузове насіння для прикрашання

Замішуємо спочатку сухі інгредієнти: борошно, сіль, сода, розпушувач, спеції та весь цукор. Якщо ваніль суха — теж відразу додаємо, якщо екстракт — вводимо разом з яйцями.

Вводимо яйця, перемішуємо. Додаємо олію, знову перемішуємо. І наприкінці вводимо гарбузове пюре (перетертий в пюре варений гарбуз), дуже обережно перемішуючи тісто до однорідності.

Викладаємо масу в форму, обов’язково розрівнюємо, щоб тісто було на одному рівні, і зверху прикрашаємо гарбузовим насінням.

Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 75 хвилин. Перевіряємо готовність, як вчила мама — зубочисткою. Якщо вийде сухою — готово.

Після приготування дайте кексу постояти у формі 10−15 хвилин, а краще півгодини. А потім нарізаємо і смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X