Просто чудово. Як приготувати брауні
Якщо готовий пиріг ще і присолити пластівцями малдонської солі, то точно можна з'їсти пальці
Брауні — це шоколадний десерт, найчастіше у вигляді пирога або печива. Родом він з Чикаго, і це просто-таки класика американської кухні. Звідки назва, ви, мабуть, здогадалися — вся справа в кольорі. І ще цікавий факт про брауні: його поява чітко задокументована. У 1893 році цей десерт приготували вперше — для відвідувачів Всесвітньої виставки в Чикаго. Саме з того часу в готелі Palmer House Hotel Брауні готують за традиційним рецептом з волоськими горіхами і абрикосовою глазур'ю.
А тахіні або тхіна — це кунжутна паста, перетерте з олією насіння кунжуту. І цей продукт зовсім з іншої частини світу, зі Сходу. А якщо точніше — то Середній Схід: батьківщиною кунжуту і кунжутної пасти вважають межиріччя Тигру і Євфрату. Потім вже вона потрапила в кулінарні традиції Близького Сходу, Китаю, Індії. До речі, сезамова паста — інша назва тхіни, тому що сезам — інша назва кунжуту.
Так от, тахіні, крім використання у складі хумусу, фалафеля і різних арабських закусок, є головним компонентом халви. Саме тієї халви, яку роблять традиційним чином з патоки, мильного кореня і кунжуту. Тому тхіна — це ще ті солодощі!
І рецепт брауні з тахіні — це не вигадка, а одне зі сталих поєднань. А якщо готовий пиріг ще і присолити пластівцями малдонської солі, то точно можна з'їсти пальці. Розповім покроково, як приготувати такий десерт. До того ж це досить просто — підготовка максимум 15 хвилин, а далі — випікання: ви займаєтеся своїми справами, а брауні готується.
Продукти:
Яйце куряче — 2 шт.
Чорний гіркий шоколад 120 г (я використовував з 70% вмістом какао)
Какао-порошок — 3 ст. л.
Масло вершкове — 80 г + трохи для змащування форми
Цукор — 200 г
Ваніль
Дрібка солі
Тхіна — 150 г
Борошно — 3 ст. л.
Інвентар:
Форма для випікання (квадрат 20 см), пергамент, віничок для збивання, ложка, миски.
Крок 1
Потрібно увімкнути духовку на 170 ℃ і поки вона гріється, підготувати форму для запікання. Для цього треба відрізати дві широкі смуги пергаменту і хрест-навхрест застелити форму. Краї не обрізайте — нехай залишаться високими. За ці краї ви потім дістанете з форми готовий брауні. Ну і я трохи змащую олією пергамент, зовсім по мінімуму.
Крок 2
На водяній бані розтоплюємо масло і шоколад. Коли розтопилися, додаємо какао і перемішуємо до однорідного стану.
Крок 3
У мисці змішуємо яйця з цукром, додаємо туди сіль, ваніль (ванільний цукор, або екстракт, або трохи насіння з половини бобу). Потім туди ж додаємо тхіну, перемішуємо, а потім акуратно вводимо борошно. Акуратно перемішайте масу і розділіть тісто на дві частини — у дві різні миски.
Крок 4
В одну з частин світлого тіста додайте розтоплений шоколад і розмішайте. Влийте цю частину в форму для запікання. Рівномірно розподіліть. Далі другу частину світлого тіста за допомогою ложки викладіть поверх шоколадного тіста. І ложкою зробіть трохи мармуру — перемішайте акуратно спочатку вгору-вниз, а потім вправо-вліво.

Крок 5
Запікаємо 25–30 хвилин при 170 ℃. Потім дістаємо з духовки і залишаємо остигати. Через пів години дістаємо з форми (саме зараз і знадобляться краї пергаменту) і даємо повністю охолонути. Ідеальний брауні на другий день, після ночі в холодильнику. І обов'язково спробуйте посипати перед подачею на стіл пластівцями солі — це поєднання просто чудове!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут