До рум’яної скоринки. Як правильно смажити продукти

20 жовтня 2020, 23:03

Одне з головних завдань кухаря — зберегти вологу в продуктах

Цих помилок у процесі приготування різних продуктів припускається 80% людей.

1. Перед смаженням будь-який продукт краще промокнути серветкою. У такий спосіб ми обсушуємо його, завдяки чому скоринка виходить краще. Вона немов запечатує продукт і захищає від випаровування вологи.

Відео дня

2. Завжди кладіть продукти тільки на розігріту сковороду (але є винятки). Сковороду потрібно розпекти, потім налити олію, нагріти її до початку утворення диму і тільки після цього можна класти продукт. Далі обсмажити до рум’яної скоринки, а лише потім перемішати. В іншому разі він почне виділяти вологу і буде не смажитися, а тушкуватися.

Єдиний продукт, який кладеться на холодну сковороду — качина грудка

3. Єдиний продукт, який кладеться на холодну сковороду — качина грудка донизу шкіркою. Сковороду ставимо на повільний вогонь і потроху його додаємо до середнього. Смажимо протягом 5−7 хвилин, поки не витопиться весь жир і не утвориться рум’яна скоринка. Тільки після цього можна перевертати.

4. Рибне філе в ідеалі смажити на розпеченій сковороді шкіркою донизу. Вона стає хрусткою і захищає ніжну м’якоть.

5. При смаженні не перемішуйте часто продукти, тільки якщо щось тушкуєте. Інакше знову-таки буде виділятися волога. Тобто, підсмажили з одного боку — і тільки потім перевернули на інший. Одне з головних завдань кухаря — зберегти вологу в продуктах. Також важливо пам’ятати про те, що існує різний білок, і є частини, які годяться тільки для смаження, а є - тільки для тушкування. Наприклад, гомілку або грудинку найкраще готувати на повільному вогні під кришкою, довго, з додаванням вологи (бульйону, вина і так далі).

6. Моє особиста правило — солити продукт тільки з уже обсмажених боків, інакше, знову ж таки, буде виділятися волога і ми не отримаємо рум’яної скоринки.

7. Коли готуємо печиво, випікаємо якісь вироби або рум’янимо горіхи — використовуйте не дуже велику температуру, десь 175−180 градусів, а для горіхів — 160 градусів. І потрібно добре зарум’янити продукти, щоб цукор карамелізувався, тоді буде дуже смачно!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X