За 20 хвилин. Як приготувати гарячу закуску з сиру халумі з персиками

25 серпня 2021, 23:03

Особливість сиру халумі в тому, що він не плавиться при обсмажуванні

Коли ми чуємо словосполучення «смажений сир», то уявляємо собі жирну закуску до пива у вигляді обсмаженого в паніровці сиру, або, в крайньому разі, лаваш із сиром сулугуні. Досить банально, відверто не ново і точно не дуже корисно. Але я дам рецепт дуже смачної закуски, яку легко приготувати, і вона напевно стане однією з ваших улюблених. Це сир халумі з персиками і кедровими горішками.

Відео дня

Інгредієнти (для двох порцій):

  • сир халумі — 300 г
  • персик або нектарин — 2 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • оцет винний або будь-який фруктовий — 1 ст. л.
  • холодне вершкове масло — 1 ст. л.
  • кедрові горішки — 1 ст. л.
  • трохи олії для обсмажування

Крок 1

Насамперед розповім, що таке сир халумі і з чим його їдять. За такою екзотичною назвою ховається дуже смачний, а головне, дуже поширений у країнах Середземномор’я продукт. Особливістю цього сиру є те, що через його щільність його можна обсмажити. На сковороді, на грилі або на решітці. Але саме обсмажити, як шматок м’яса — і сир цей не розплавиться, а набуде рум’яної скоринки. Обумовлено це особливістю технології приготування.

Крок 2

Підготуємо персики. Для цього потрібно очистити їх від кісточок і нарізати частинками. А після цього обсмажуємо на розпеченому маслі протягом однієї хвилини. Так, обсмажуємо персики! Здавалося б, навіщо смажити персики, це ж фрукти. Але однозначно ви маєте це спробувати. Коли персики злегка обсмажаться, посипаємо цукром і вливаємо оцет. Має вийти легка карамель. Моментально знімаємо сковорідку з вогню і закидаємо шматочок холодного вершкового масла. Далі починаємо обсмажувати сир в іншій сковорідці.

Крок 3

Обсмажуємо халумі, нарізавши його скибочками завтовшки 1 см. Можна смажити просто на сковороді, на олії, але якщо у вас є гриль або решітка мангала, то використовуйте їх, змастивши сир олією. Як довго смажити? До появи золотистої скоринки.

По суті, ми за 20 хвилин приготували чудову закуску — обсмажений сир халумі з персиками. Під час подачі рекомендую посипати кедровими горішками і додати трохи руколи. Також смажений сир халумі чудово поєднується зі свіжими літніми помідорами, особливо з нашими південними, солодкими й ароматними.

Тож експериментуйте, пробуйте нові смаки. А сир халумі зараз можна купити в будь-якому пристойному магазині.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X