Інструкція з виживання. Як харчуватися в новорічну ніч
Десерти краще залишити на ранок — продукти, що підвищують інсулін, вкрай небажано їсти вночі
Новорічні свята — час, коли шампанське тече рікою, а салат олів'є поглинається кілограмами. Щоб відсвяткувати Новий рік і не ламати голову в січні, як схуднути і вилікувати ШКТ, потрібно дотримуватися інструкції з виживання в новорічні свята.
Правило № 1: Дотримуйтеся помірності. Як би знущально це не звучало, але не переїдайте в ніч на 1 січня. І не моріть себе голодом весь день, щоб вночі з'їсти все, що є на новорічному столі. 31 грудня у вас має бути, як зазвичай, три повноцінних прийоми їжі. Так ви не зірветеся з голодного ланцюга вночі.
Правило № 2:
Половина тарілки має складатися зі свіжих овочів. Ну гаразд, нехай другу половину займають улюблені традиційні страви. Але починайте завжди з овочів. Так ви автоматично знизите ймовірність переїдання. До того ж, клітковина — це баластні речовини, необхідні для гарного травлення. ⠀
Правило № 3: Влаштуйте челендж «Новорічна ніч без м’яса». Десерти теж краще залишити на ранок 1 січня. Продукти, що підвищують інсулін, нам вкрай не рекомендовані вночі! Але вже наступного дня в першій половині дня ви зможете насолодитися цими стравами без докорів сумління.
Правило № 4: Менше хліба. Хлібобулочні вироби — це «порожні» калорії, які викликають звірячий апетит. Винятком може стати багет у бутербродах з червоною ікрою. Це святе. Але пам’ятайте про правило № 1.
Правило № 5: Дотримуйтеся водного режиму. Випивайте склянку води за 30 хвилин до їжі та за годину після. Вода вирішує відразу дві проблеми — запобігає зневодненню після нескінченних келихів шампанського та знижує апетит.
Правило № 6: Квашеній капусті бути! Обов’язково вживайте ферментовані продукти, які пройшли процес природного бродіння без цукру. В процесі бродіння в овочах починають утворюватися пробіотики. Пробіотики можна знайти в продуктах молочнокислого бродіння: квашеній капусті, хлібному квасі, місо, комбучі. Вони полегшують травлення, живлять мікрофлору та нормалізують роботу кишечника, що особливо важливо при надходженні великої кількості їжі.
Правило 7: Не ігноруйте спеції. Вони поліпшать процеси травлення. Ідеальні для новорічного столу: кріп, петрушка, лавровий лист, гвоздика і кориця.
Правило 8: Якщо ви все ж вирішили, що Новий рік без мандаринів — не Новий рік, тоді вживайте їх до їжі. Так ви унеможливите ймовірність здуття. Завжди вживайте фрукти і десерти як аперитив до основного прийому їжі.
Правило 9: Не варто жадібно запивати шубу апельсиновим соком. Загалом їжу не варто запивати напоями: соками, кавою, чаєм, а особливо газованою водою. Коли ми так робимо, ми різко підсилюємо процес газоутворення в кишечнику. Якщо вас мучить спрага — зробіть кілька ковтків чистої води.
Правило 10: Гуляєш — кричи, сів їсти — мовчи! За новорічним столом не помовчиш… Але це не означає, що потрібно базікати з набитим ротом. Коли ми говоримо під час пережовування їжі, ми інтенсивно заковтуємо повітря, тим самим розтягуючи шлунок. А шлунку потім потрібно буде це повітря кудись подіти. Конфуз у приємній компанії вам ні до чого.
Дотримуючись цих 10 правил, ви відсвяткуєте Новий рік і Різдво, ні про що не шкодуючи. Але навіть якщо ваші ваги покажуть +2 або +5 кілограмів, не варто перейматися. Зазвичай ці кілограми пов’язані не з накопиченням жиру, а з затримкою води в організмі. Щойно ви повернетеся до звичного раціону, вага стабілізується.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life