Коли хочеться добавки. Поради голодного кухаря

20 травня 2020, 01:34
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Готуйте для тих, кого любите, і любіть тих, для кого готуєте

Я займаюся приготуванням їжі вже сорок років, а поїданням її — набагато довше. Так що у мене є кілька думок з приводу того, як готувати таку їжу, щоб її хотілося з'їсти і попросити добавки.

Відео дня

1. Приводьте до ладу робоче місце до того, як почати готувати. Порядок на кухні — це не просто відсутність зім'ятих серветок, що валяються всюди. Порядок означає, що ви визначили власне місце для кожного ножа і кожного кухонного гаджета. І всі вони дійсно на своїх місцях.

2. Не пошкодуйте грошей на три хороших ножа і періодично гостріть їх. Придбайте пристойні дерев’яні дошки. Також вам знадобиться кухонна машина з м’ясорубкою та блендером, а ще — дорога та надійна плита. Так, все це недешево, але захоплення кулінарією — задоволення дороге.

Поклоніння ексклюзивності робить вас менш креативним

3. Духовка — не місце зберігання кухонного інвентарю, він має бути розміщений на полицях. А найкращі полиці — без дверцят, щоб все було під рукою. Якщо щось не вміщається на полицях — вішайте на гачки, завчасно вбиті в стіни. Головне — щоб все завжди було під рукою, часом секунда зволікання може згубити страву.

4. Всі крупи і пасту тримайте в скляних банках з кришками.

5. Кожна каструля і сковорідка повинні мати свою кришку. Заведіть кілька сковорідок з товстим дном — вони вам обов’язково знадобляться.

6. На кухонній поверхні не може бути щілин і тріщин. Кухонний стіл має бути дерев’яним, як і підлога в кухні.

7. Кулінарні книги та iPad з відео-рецептами мають жити на кухні, а не в спальні.

8. Перш, ніж приступати до складних страв, опануйте ази: навчіться як слід готувати омлет, смажити картоплю і варити бульйон.

9. Краї тарілки повинні бути без крапельок соусу і жиру — для справжнього кухаря це зовсім не дрібниці.

10. Креативність на кухні вдома і в ресторані — не змагання в «оригінальності», а процес, спрямований на вироблення свіжих рішень. Принципове поклоніння ексклюзивності та оригінальності робить вас менш креативними, оскільки обмежує кількість шляхів, що ведуть до розробки нових страв.

11. Вивчайте найкращі ресторани, найкращих шефів і рестораторів. Не бійтеся копіювати, але це має сенс лише в тому разі, якщо ви вчитеся на кожній копії. Копіюючи, ми краще осягаємо суть процесу. Леонардо і Боттічеллі вчилися майстерності, копіюючи інших майстрів. Те саме можете зробити й ви. І навіть якщо ви зіпсуєте продукти, так і не ставши Бокюзом, то цілком зможете запросити сусідку на вечерю.

12. Невеликі зміни можуть призвести до великих результатів. Іноді потрібно просто змінити контекст, і ви отримаєте зовсім іншу страву.

13. Постарайтеся систематизувати свій досвід. І тоді рано чи пізно ви напишете власну кулінарну книгу, або, принаймні, залишите у спадок дітям зошит рецептів.

14. Людям подобається пробувати щось нове, але ще більше вони люблять знайомі смаки. Не забувайте про це під час своїх кулінарних експериментів.

15. Готуйте для тих, кого любите. І любіть тих, для кого готуєте.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X