Щоб не додати собі зайвих кілограмів. Що їсти взимку

11 лютого, 23:03
Світлана Фус: «Пам'ятаємо про жири у вигляді горіхів» (Фото:studioM/Depositphotos)

Світлана Фус: «Пам'ятаємо про жири у вигляді горіхів» (Фото:studioM/Depositphotos)

Зимове харчування має дещо відрізнятися від літнього, хоча загальні принципи залишаються ті ж самі

Хочу нагадати, як подбати про харчування в холодну пору року, щоб не додати собі зайвих кілограмів та не нашкодити організму. Адже те, що ми їмо, позначиться не тільки на нашій фігурі і самопочутті, а також на здоров'ї. Це особливо важливо зараз, на фоні триваючих інфекційних загроз. І хоча наше зимове харчування має дещо відрізнятися від літнього, загальні принципи залишаються ті ж самі. На що звернути увагу і що слід пам’ятати?

Відео дня

1. Перше — режим харчування. Їмо регулярно і повноцінно 3−4 рази на день. Не робимо протягом дня дуже великих перерв між прийомами їжі, не вживаємо замість повноцінної їжі шкідливі замінники. Коли ми ситі - ми легше витримуємо холод.

2. Вживаємо їжу в теплому виді. Така їжа краще насичує і зігріває. Якщо не вдається з'їсти теплу їжу, вживаємо теплі напої.

Відмовляємось від жорстких дієт

3. В раціоні маємо збільшену частку овочів в приготовленому або квашеному вигляді порівняно з літнім періодом.

4. Пам’ятаємо про жири в виді горіхів, насіння, авокадо, оливкової, лляної олії, вершкового масла. Їмо обов’язково, але не зловживаємо ними.

5. Не забуваємо про каші - це може бути смачно! Тепла каша на гарнір буде не тільки зігрівати, але й давати організму вітаміни, мінерали та харчові волокна. І пам’ятаймо, що повніють не від каш, а від кількості жиру та цукру, які в них додають.

6. Використовуємо в раціоні бобові, якщо, звісно, добре їх переносите. Це і сочевиця, і горох, квасоля і нут (декілька разів на тиждень).

7. При бажанні їмо супи. Чудово насичує теплий густий овочевий суп. Він легкозасвоюваний і додає енергії.

8. Зимові страви добре збагачувати спеціями, які діють зігріваюче. До них відносяться імбир, кориця, гвоздика, перець. Аналогічні ефекти дають коріандр, базилік, кардамон.

9. Відмовляємось від жорстких дієт та обмежень. Зима не час сидіти на дієті, але також не час повніти.

Пам’ятаймо, що ми не потребуємо значного збільшення калорій в холодний період року. Досить вживати в щоденному меню на 150−200 калорій більше, ніж літом — це додатково 20 г насіння або одна порція каші.

І виходимо на свіже повітря. Навіть в холодні дні варто йти на прогулянку. Пам’ятаймо — рух нас також зігріває.

Турбота про збалансований раціон і регулярна фізична активність разом з дотриманням соціальної дистанції та гігієни — важливі фактори, що впливають на стан здоров’я та покращують імунітет.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X