Як готувати спагеті? Три італійські рецепти

25 жовтня, 23:03
Спагетті (ілюстративне фото) (Фото:https://ua.depositphotos.com/30218185/stock-photo-spaghetti-with-garlic-oil-and.html)

Спагетті (ілюстративне фото) (Фото:https://ua.depositphotos.com/30218185/stock-photo-spaghetti-with-garlic-oil-and.html)

Переварена паста — один з «гріхів», якому не місце в італійській кухні

У вас є кілька пачок спагеті. Як приготувати їх так, аби щоразу це було цікаво і смачно? Італійці точно знаються на цьому якнайкраще.

Спагеті aglio olio e peperoncino

Це чи не найпростіший — і, отже, найгеніальніший рецепт пасти. Найкраще рішення на випадок несподіваних гостей.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Спагеті — 100 г
  • Перець чилі — 20 г
  • Петрушка — 15 г
  • Парміджано — 10 г
  • Сіль — 1 г
  • Перець — 1 г
  • Панірувальні сухарі — 50 г
  • Часник — 20 г
  • Оливкова олія — 50 г
Паста aglio olio e peperoncino (Фото: надано автором)
Паста aglio olio e peperoncino / Фото: надано автором

Як готувати:

1. Варимо спагеті. За класикою рахуємо так: літр води на кожні 100 грамів пасти. Коли вода закипіла, посоліть її. Краще обирайте морську сіль крупного помелу. Покладіть пасту в окріп і помішайте, щоб вона не злиплася і не прилипла до дна каструлі. Залиште пасту варитися — а тим часом приготуйте соус.

2. Розігрійте у пательні оливкову олію. Вкиньте до пательні декілька зубків часнику і обсмажте, помішуючи. На цьому етапі часник має віддати олії свій аромат. Таким чином ми поєднуємо два основні інгредієнти, зазначені в назві нашої страви — aglio (часник) і olio (олію).

3. Коли часник трошки просмажився, вкиньте до пательні цілий перець чилі, перемішайте. Потім додайте туди ж хлібні крихти або панірувальні сухарі. Все це має ще деякий час обсмажуватися разом. Після цього до них треба влити десь півчашки води з каструлі, де вариться паста. Рідина пошипить на пательні, а потім все це перетвориться на соус. Наріжте дрібно петрушку і половину додайте до цього соусу.

4. Перевірте пасту на готовність — дістаньте одну низочку спагеті та надкусіть.

Лайфхак: Ідеальна ступінь готовності пасти — al dente. Це означає, що паста ніби зварена, але у самій серцевині вона все ще залишилась трохи твердою. Коли ви готуєте пасту з соусом, діставайте її з окропу до того, як вона стане al dente: вона закінчить готуватися вже в пательні. Переварена паста — один з «гріхів», якому не місце в італійській кухні.

5. Дістаньте пасту з окропу і киньте до пательні. Перемішайте пасту з соусом. Протягом кількох хвилин тушкуйте пасту з соусом, поки він не перетвориться на крем. Додайте до пасти пармезан, чорний перець, перемішайте. Викладіть пасту на тарілку, прикрасьте тертим пармезаном і залишками петрушки, перець покладіть зверху.

Спагеті фегатіні

Надзвичайно смачна страва, в основі якої два доступні продукти — спагеті та куряча печінка.

Інгредієнти:

  • Спагеті — 130 г
  • Томатний соус — 150 г
  • Куряча печінка — 500 г
  • Червоне вино — 150 г
  • Цибуля — 200 г
  • Часник — 3 великих зубки
  • Селера — 70 г
  • Морква — 70 г
  • Розмарин — 3 г
  • Шавлія — 3 г
  • Петрушка — 30 г
  • Оливкова олія — 20 г
  • Перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Пармезан — 5 г
Спагеті фегатіні (Фото: надано автором)
Спагеті фегатіні / Фото: надано автором

Як готувати:

1. Почнемо з soffritto — це італійська заправка, тушковані в оливковій олії овочі, які нарізають дрібненькими кубиками. Тож, в пательні розігріваємо оливкову олію, часник давимо пласким боком ножа і подрібнюємо. Ріжемо цибулю, моркву та селеру дрібними кубиками однакового розміру. Подрібнюємо петрушку. Все кидаємо до пательні, смажимо, додаємо листя шавлії і листя розмарину. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо доти, доки овочі не стануть м’якими.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

2. Рубимо курячу печінку і додаємо до вмісту пательні. Перемішуємо, вливаємо червоне вино, солимо, перчимо і додаємо трошки томатного соусу.

3. Відварюємо спагеті, зливаємо воду і кладемо їх до печінки з овочами. Перемішуємо, додаємо тертий пармезан — і на тарілки.

Спагеті алла путтанеска

Спагеті алла путтанеска — традиційна неаполітанська страва. Готується легко, швидко і з базових продуктів.

Інгредієнти:

  • Спагеті - 150 г
  • Помідори — 225 г
  • Часник — 2 великих зубчики
  • Оливки — 25 г
  • Маслини — 25 г
  • Каперси — 25 г
  • Анчоуси — 30 г
  • Гострий перець — 10 г
  • Орегано — 0,5 г
  • Оливкова олія — 20 г
Спагеті алла путтанеска (Фото: надано автором)
Спагеті алла путтанеска / Фото: надано автором

Як готувати:

1. Пасту і соус для цієї страви зазвичай готують одночасно. Поставте воду для пасти на вогонь, посоліть, коли закипить — вкиньте спагеті.

2. Приготуйте соус. Поки прогрівається оливкова олія в пательні, розчавіть очищені зубчики часнику, розчавіть та дрібно наріжте оливки та маслини. Томати можете нарізати так, як хочете — вони все одно розчиняться у готовому соусі. Наріжте гострий перець. Вкиньте до пательні анчоуси, ледь обсмажте і додайте інші інгредієнти, а також каперси та орегано. Залиште тушкуватися. Солити такий соус не треба, адже і анчоуси, і каперси дуже солоні.

3. Паста зварилася до стану al dente? Тоді киньте її до пательні з соусом, перемішайте та викладайте на тарілки готову страву! Зверху додайте орегано та кілька крапель оливкової олії.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X