Просто і смачно. Три страви з яблуками, які варто приготувати

12 листопада 2020, 11:20

Салат Уолдорф вперше був приготований у 1896 році, а сьогодні вважається класикою американської кулінарії

Незважаючи на стрімке наближення зими, у продажу досі багато домашніх яблук. Фреші, яблучне пюре на зиму, пироги — зараз саме час для таких страв. Можна навіть приготувати натуральне вино — його рецепт є в моїй новій книзі. Але сьогодні пропоную використати осінні яблука для трьох простих, але дуже смачних страв: смузі, салату Уолдорф і традиційної шарлотки.

Відео дня

Смузі з запеченим яблуком

Про користь печених яблук знає навіть дитина. А в поєднанні з кефіром і медом — це справжній подарунок для вашого організму. Такий смузі може бути як сніданком, так і легким десертом.

Інгредієнти:

  • 1 яблуко
  • 200 мл кефіру
  • 1−2 ст. л. меду
  • Кориця
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Яблуко проштрикніть виделкою в декількох місцях і запечіть до м’якості в мікрохвильовці чи духовці.

2. У чаші блендера змішайте кефір, мед, щіпку кориці та печене яблуко, знявши шкірку і залишивши невеликий шматочок для прикраси. Все подрібніть до однорідної консистенції.

3. Подавайте смузі в келиху, прикрасивши шматочком печеного яблука.

Салат Уолдорф

Вперше його приготували в нью-йоркському готелі Уолдорф-Асторія, а в 1896 році навіть включили до куховарської книги. Відтоді салат Уолдорф вважається класикою американської кулінарії. Рецептура, щоправда, дуже часто варіюється, але завжди обов’язково присутні кисло-солодкі яблука, стебло селери та волоські горіхи.

Інгредієнти:

  • 150 г стебла селери
  • 1 велике яблуко
  • 1 куряча грудка
  • 100 г салатного міксу на ваш смак
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 яєчних жовтки
  • 250 мл оливкової олії
  • 0,5 ч. л. гірчичного порошку
  • Чорний перець
  • Сіль
Odelinde / Depositphotos
Фото: Odelinde / Depositphotos

Приготування:

1. У киплячій і трохи підсоленій воді відваріть до готовності курячу грудку та остудіть.

2. Салатний мікс промийте, обсушіть і викладіть у велику миску.

3. Стебло селери та курячу грудку наріжте брусочками.

4. У яблука видаліть серцевину і наріжте невеликими шматочками. Додайте разом з куркою та селерою до салатного міксу. Волоські горіхи порубайте ножем і додайте в салат.

5. Для заправки приготуйте домашній майонез: розітріть жовтки з гірчичним порошком і дрібкою солі. Продовжуючи збивати вінчиком, влийте тонкою цівкою оливкову олію. Консистенція майонезу має вийти густою.

Шарлотка

Класика серед випічки, хоча різних варіацій шарлотки можна нарахувати десятки. В ідеалі вона готується з яблуками, але я пропоную сьогодні додати до них грушу і сливи.

Інгредієнти:

  • 300−400 г фруктів (яблука, груші, сливи)
  • 2 яйця
  • 125 г вершкового масла
  • 125 г борошна
  • 125 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • Вершкове масло
  • Манка
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. М’яке масло збийте вінчиком з цукром. Додайте яйця і ще раз перемішайте.

2. Додайте цукор, просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі. Перемішайте.

3. Фрукти наріжте великими шматочками. На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла, викладіть фрукти і посипте коричневим цукром. Обсмажте кілька хвилин. За бажання можна додати гілочку чебрецю.

4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і добре присипте манкою. Викладіть у форму фрукти, а на них — тісто, не дуже його розрівнюючи. Випікайте 25−35 хвилин за температури 180 градусів.

youtu.be/3MWZET2gbOU

Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X