Просто і смачно. Три страви з яблуками, які варто приготувати
Салат Уолдорф вперше був приготований у 1896 році, а сьогодні вважається класикою американської кулінарії
Незважаючи на стрімке наближення зими, у продажу досі багато домашніх яблук. Фреші, яблучне пюре на зиму, пироги — зараз саме час для таких страв. Можна навіть приготувати натуральне вино — його рецепт є в моїй новій книзі. Але сьогодні пропоную використати осінні яблука для трьох простих, але дуже смачних страв: смузі, салату Уолдорф і традиційної шарлотки.
Смузі з запеченим яблуком
Про користь печених яблук знає навіть дитина. А в поєднанні з кефіром і медом — це справжній подарунок для вашого організму. Такий смузі може бути як сніданком, так і легким десертом.
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 200 мл кефіру
- 1−2 ст. л. меду
- Кориця

Приготування:
1. Яблуко проштрикніть виделкою в декількох місцях і запечіть до м’якості в мікрохвильовці чи духовці.
2. У чаші блендера змішайте кефір, мед, щіпку кориці та печене яблуко, знявши шкірку і залишивши невеликий шматочок для прикраси. Все подрібніть до однорідної консистенції.
3. Подавайте смузі в келиху, прикрасивши шматочком печеного яблука.
Салат Уолдорф
Вперше його приготували в нью-йоркському готелі Уолдорф-Асторія, а в 1896 році навіть включили до куховарської книги. Відтоді салат Уолдорф вважається класикою американської кулінарії. Рецептура, щоправда, дуже часто варіюється, але завжди обов’язково присутні кисло-солодкі яблука, стебло селери та волоські горіхи.
Інгредієнти:
- 150 г стебла селери
- 1 велике яблуко
- 1 куряча грудка
- 100 г салатного міксу на ваш смак
- 100 г волоських горіхів
- 2 яєчних жовтки
- 250 мл оливкової олії
- 0,5 ч. л. гірчичного порошку
- Чорний перець
- Сіль

Приготування:
1. У киплячій і трохи підсоленій воді відваріть до готовності курячу грудку та остудіть.
2. Салатний мікс промийте, обсушіть і викладіть у велику миску.
3. Стебло селери та курячу грудку наріжте брусочками.
4. У яблука видаліть серцевину і наріжте невеликими шматочками. Додайте разом з куркою та селерою до салатного міксу. Волоські горіхи порубайте ножем і додайте в салат.
5. Для заправки приготуйте домашній майонез: розітріть жовтки з гірчичним порошком і дрібкою солі. Продовжуючи збивати вінчиком, влийте тонкою цівкою оливкову олію. Консистенція майонезу має вийти густою.
Шарлотка
Класика серед випічки, хоча різних варіацій шарлотки можна нарахувати десятки. В ідеалі вона готується з яблуками, але я пропоную сьогодні додати до них грушу і сливи.
Інгредієнти:
- 300−400 г фруктів (яблука, груші, сливи)
- 2 яйця
- 125 г вершкового масла
- 125 г борошна
- 125 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- Дрібка солі
- 2 ст. л. коричневого цукру
- Вершкове масло
- Манка

Приготування:
1. М’яке масло збийте вінчиком з цукром. Додайте яйця і ще раз перемішайте.
2. Додайте цукор, просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі. Перемішайте.
3. Фрукти наріжте великими шматочками. На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла, викладіть фрукти і посипте коричневим цукром. Обсмажте кілька хвилин. За бажання можна додати гілочку чебрецю.
4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і добре присипте манкою. Викладіть у форму фрукти, а на них — тісто, не дуже його розрівнюючи. Випікайте 25−35 хвилин за температури 180 градусів.
Більше інформації шукайте тут
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.