Щоб життя було солодшим. Чим корисний яблучний оцет

28 серпня 2020, 22:03

Цей продукт оздоровлює судини, допомагає у боротьбі з ожирінням та навіть стримує старіння

«To a great mind, nothing is little», — любив повторювати Шерлок Холмс. І був правий: незначні деталі є дуже важливими.

Багато хто чув про користь яблучного оцту. Але багато хто і піддає сумніву «народні ліки» в силу їх наукової бездоказовості (що також вірно).

Відео дня

Яблучний оцет використовували в античні часи. В древньому Римі оцет уварювали в свинцевому чані, щоб він став солодким (але і надзвичайно токсичним).

Під час спалаху холери у 1348 році італійський лікар Томазо дель Гарбо промивав оцтом обличчя, руки і рот.

Одна крапля яблучного оцту не зашкодить навіть тим, у кого є гастрит

Колись, ще в часи моєї юності, по рукам ходила захалявна книжечка, віддрукована під копірку на друкарській машинці, про користь яблучного оцту. Там оцту приписували мало не здатність воскрешати мертвих.

Пройшли роки і доказів про користь оцту стало більше.

1. Він допомагає тримати в межах норми рівень цукру в крові, стримує розвиток інсулінорезистентності та її перехід у цукровий діабет другого типу. Тому одна чайна ложечка в ранкову воду, або додавання в салати та страви з високим глікемічним індексом (з білого рису, як японці в суші, чи страви із картоплі, чи салати з макаронів, чи навіть пару крапель у фруктові салати або розмочені сухофрукти) — це лише користь.

2. Він оздоровлює судини, знижує прогресування атеросклерозу, сприяє нормалізації тиску крові, покращує структуру судинної стінки при варикозній хворобі.

3. Він є хорошим помічником у боротьбі з ожирінням, особливо — з відкладенням жиру в області живота (найбільш небезпечне).

4. Він стримує старіння. З віком в тканинах організму накопичуються шкідливі КПГ (кінцеві продукти глікації), які руйнують білки, що тягне за собою порушення структури, роботи та старіння судин, шкіри, кришталика, імунної системи, легенів, нирок, мозку і всього організму. Це відбувається і від любові до солодощів та смаженої їжі, а також просто з віком. Тому і рибу, і м’ясо краще маринувати у маринаді із додаванням яблучного (чи іншого) оцту.

А кому не можна? Можна всім, навіть дітям — все залежить від дози. Одна крапля яблучного оцту у воду та страву не зашкодить навіть тим, у кого є гастрит (запалення шлунку) та коліт (запалення кишечника).

Життя прекрасне і чудове, бо прості, недорогі, але дуже дієві речі роблять його таким.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X