Смак дитинства. Як приготувати варення з білої черешні

2 липня 2020, 02:28

На приготування цього варення піде три дні — але все не так складно, як здається

Смак варення з білої черешні — це спогад дитинства. Його можна сміливо поставити в один ряд з варениками з шовковицею, маковим штруделем і маминим яблучним пирогом.

Відео дня

Цікаво, що хоча з чорної або червоної черешні страв у нас практично немає, з білою готують і компот, і варення. Все тому, що крім смаку вона має ще й щільність, що дозволяє її консервувати.

У моєму рецепті варення з білої черешні є кілька важливих особливостей. По-перше, я варю його з лимоном — це зберігає черешню світлою, а також дає дещо гіркуватий цитрусовий смак. Також я додаю мигдаль, з якого попередньо знімаю шкірку. Крім того, варення ніколи не кипить — тільки закипає, а якщо і вариться, то максимум хвилину. Є й інші нюанси, які я опишу нижче.

У цьому рецепті важливо працювати на межі

Скажу відразу: варити варення не так складно, як здається. Швидше, навпаки — це той процес, коли ваша присутність буде потрібна тільки в ключові моменти. З одного боку, варення з білої черешні необхідно варити три дні — кошмар! З іншого боку, це буде займати всього півгодини на день. Ми витрачаємо набагато більше на соцмережі. Тому приготувати смачне варення зовсім не важко, це не довго і не страшно. А зберігати його можна до наступного врожаю.

Отже, нам знадобиться:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X