Потужний антиоксидант. В яких продуктах міститься головний вітамін молодості

4 серпня 2021, 23:05

Він не синтезується в організмі людини і обов’язково повинен надходити з їжею

Гладка, рівна, здорова шкіра — головна прикраса жінки в будь-яку пору року. Правильне харчування допомагає підтримувати її в нормальному стані. А вітамін Е відіграє в цьому важливу роль.

Відео дня

Його ще називають «вітаміном молодості».

Основна користь вітаміну Е — він потужний антиоксидант і кардіопротектор. Він бере участь в синтезі різноманітних гормонів, має протизапальні властивості, підвищує імунітет — клітини тканин тіла стають більш стійкими до впливу зовнішнього середовища.

Треба відзначити, що вітамін Е не синтезується в організмі людини і обов’язково повинен надходити з їжею. Тому в раціоні завжди повинно бути достатньо цього вітаміну.

Світло руйнує вітамін Е під час зберігання продуктів

Висока кількість вітаміну Е міститься переважно в рослинних продуктах, особливо в свіжих, необроблених овочах і зернових. Багато його в рослинних оліях.

Важливо знати, що світло руйнує вітамін Е під час зберігання продуктів. Він чутливий до кисню. Добре зберігається в заморожених плодах. Максимум вітаміну після обробки в рослинних оліях холодного віджиму, тому вони вважаються більш корисними.

Крім того, включайте в раціон продукти, котрі можна їсти без приготування — паростки пшениці, лісові та волоські горіхи, мигдаль, соняшникове насіння, яєчні жовтки, шпинат, листову зелень, помідори.

Добова потреба дорослої людини у вітаміні Е становить близько 15 мг. Така кількість міститься в 30 г соняшникової олії або в 100 г оливкової. Але це не означає, що ми повинні набирати необхідну кількість вітаміну Е тільки з цих джерел. Це важливо розуміти.

Вітамін Е жиророзчинний, тому може накопичуватися в організмі і викликати інтоксикацію. Велике перевищення дози вітаміну може не запобігати, а навпаки, викликати проблеми зі здоров’ям.

Не забувайте про різноманітність вашого харчування, адже чарівних пігулок не існує.

Найкращі джерела вітаміну Е (на 100 г)

Олія зародків пшениці — 215 мг

Нерафінована соняшникова олія — до 44 мг

Насіння соняшнику — 31,2 мг

Мигдаль — 24,6 мг

Лісовий горіх — 21 мг

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X