Головний інгредієнт. Три страви до вина і з вина

16 вересня 2020, 08:30

Замість традиційної сирної тарілки пропоную запекти ароматні сири в найтоншому тісті

До відмінного вина можна подати безліч цікавих страв, водночас саме вино можна використовувати для їх приготування. До того ж у випадку з беф бургіньйон червоне сухе є ледь не головним інгредієнтом після м’яса, насичуючи страву неповторним смаком і ароматом. До легких білих або розе пропоную приготувати філо з сиром, а на десерт — незвичайне желе для дорослих.

Відео дня

Беф бургіньйон

Той самий беф бургіньйон, який готувала Джулія, а слідом за нею — Джулі і мало не кожен, хто подивився фільм про них. Але навіть якщо фільм Джулі і Джулія ви не дивилися, обов’язково приготуйте свій беф бургіньйон. Не забувши, звичайно ж, про червоне вино — воно в цій страві відіграє важливу роль.

Інгредієнти:

  • 800 г яловичини
  • 2 ст. ложки борошна
  • 2 зубки часнику
  • 8−10 цибулин шалот
  • 2−3 невеликих моркви
  • 100 г білих грибів
  • 250 мл бульйону або води
  • 500 мл червоного сухого вина
  • 2−3 гілочки чебрецю
  • 2−3 гілочки петрушки
  • Лавровий лист
  • Олія і вершкове масло
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Яловичину вимийте і висушіть паперовим рушником. Наріжте великими шматочками розміром 5×5 см або навіть більше. Розігрійте олію і вершкове масло й обсмажте м’ясо порціями, поки воно не підрум'яниться з усіх боків. Перекладіть в іншу ємність.

2. У каструлі, в якій готувалося м’ясо, обсмажте нарізану кружечками моркву, очищену цибулю шалот і часник протягом 5−7 хвилин, щоб овочі стали трохи м’якшими. Додайте білі гриби.

3. Поверніть у каструлю м’ясо, додайте сіль, перець і перемішайте. Присипте борошном, ретельно перемішайте і додайте яловичий бульйон (або воду).

Напої для желе можна використовувати будь-які

4. Доведіть до кипіння і влийте червоне сухе вино.

5. Додайте кілька гілочок чебрецю, гілочки петрушки, лавровий лист. Доведіть ще раз до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте на найповільнішому вогні 1,5−2 години — доти, поки м’ясо не стане дуже м’яким, а рідина не випарується настільки, щоб соус став густим.

Філо з сиром

Замість традиційної сирної тарілки з горішками і фруктами пропоную подати до вина незвичайну, але просту закуску — запекти будь ароматні сири в найтоншому тесті з сезонними фруктами.

Інгредієнти:

  • 2−3 листи тіста філо
  • 3−5 видів сиру (м'який козячий, брі, камамбер, горгонзола)
  • 1 інжир
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Сири наріжте невеликими шматочками. Можна використовувати шматочки сирів, які у вас залишилися невикористаними, і ви не знаєте, куди їх застосувати.

2. На столі акуратно розстеліть кілька листів тіста філо. У центр помістіть асорті сирів.

3. Зберіть краї тіста і переверніть «швами» вниз.

4. Інжир розріжте на чотири частини і покладіть зверху на філо.

5. Запікайте в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.

Доросле желе

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Урізноманітнити «десертний» стіл для дорослих можна ось таким дижестивом. Напої для желе можна використовувати будь-які — від улюблених сортів вина до міцного алкоголю.

Інгредієнти:

Горілка-желе:

  • 15 г желатину
  • 200 мл гарячої кип’яченої води
  • 200 мл горілки
  • Ягоди для окраси

Винне желе:

  • 15 г желатину
  • 250 мл червоного вина
  • 100 мл води
  • Яблуко
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Желатин замочіть у воді на 10 хвилин. Коли він застигне, розпустіть на водяній бані, не доводячи до закипання.

2. Для желе з горілки: коли желатин трохи охолоне, додайте горілку і розлийте в келихи, прикрасивши ягодами.

3. Для желе з вина: у вино додайте фрукти і з'єднайте з трохи остиглим желатином. Добре перемішайте і розлийте в келихи. Так само можна робити винне желе з глінтвейну — для цього вино необхідно попередньо прогріти, додавши спеції (кориця, гвоздика, бадьян).

4. Для застигання поставте желе в холодильник.

Більше рецептів Даші Малахової в книзі Моя кухня

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X