З одним особливим інгредієнтом. Як приготувати салат зі спаржі

Салат зі спаржею (ілюстративна фотографія) (Фото:funandrejs@gmail.com@Depositphotos)
Головне в цьому салаті — заправка
Спаржа — корисна і смачна навіть сирою, особливо, це стосується фіолетового сорту. Вона надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат.
Кінчики я трішки обрізав, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок.
Головне у салаті заправка, тож я ділюся своєю знахідкою!
Малинова заправка:
- 15 г малинового оцту
- 30 г зернової гірчиці
- 25 г меду
- 100 г соняшникової олії
- 15 г олії смаженого кунжуту
- 2 г солі
Усе, крім олії, змішати вінчиком, а потім тоненькою стрункою додавати олію, інтенсивно помішуючи соус. До речі, така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів.
Якщо не знайшли малиновий оцет (а я раджу це зробити), можна взяти винний, а в рецепт додати пюре свіжомороженої малини.
Сам салат збирати можна з будь-чого, що у вас є:
— спаржа
— зелений горошок («пелюстки»)
— томати
— червона цибуля
— болгарський перець
— смажений фундук
— зелень петрушки чи кінзи
За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салатів — фантазуйте! Буде смачно! І неодмінно скуштуйте малиновий оцет — він зробить ваші салати просто неймовірними.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут