З одним особливим інгредієнтом. Як приготувати салат зі спаржі

25 травня, 23:03
Салат зі спаржею (ілюстративна фотографія) (Фото:funandrejs@gmail.com@Depositphotos)

Салат зі спаржею (ілюстративна фотографія) (Фото:funandrejs@gmail.com@Depositphotos)

Головне в цьому салаті — заправка

Спаржа — корисна і смачна навіть сирою, особливо, це стосується фіолетового сорту. Вона надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат.

Відео дня

Кінчики я трішки обрізав, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок.

Головне у салаті заправка, тож я ділюся своєю знахідкою!

Малинова заправка:

  • 15 г малинового оцту
  • 30 г зернової гірчиці
  • 25 г меду
  • 100 г соняшникової олії
  • 15 г олії смаженого кунжуту
  • 2 г солі

Усе, крім олії, змішати вінчиком, а потім тоненькою стрункою додавати олію, інтенсивно помішуючи соус. До речі, така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів.
Якщо не знайшли малиновий оцет (а я раджу це зробити), можна взяти винний, а в рецепт додати пюре свіжомороженої малини.

Сам салат збирати можна з будь-чого, що у вас є:

— спаржа

— зелений горошок («пелюстки»)

— томати

— червона цибуля

— болгарський перець

— смажений фундук

— зелень петрушки чи кінзи

За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салатів — фантазуйте! Буде смачно! І неодмінно скуштуйте малиновий оцет — він зробить ваші салати просто неймовірними.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X