На вишневому соку. Як приготувати вареники з заварного тіста
Заварне тісто щільне і приємне, не липне до рук і дуже м’яке після варіння
Я робив вареники з сиром і навіть без яйця — це дуже смачно.
Тісто:
Вишневий сік — 150 г (з 400 г замороженої вишні)
Борошно — 175 г
Цукор — 25 г
Вершкове масло — 20 г
Сіль для варіння
Начинка: у мене був сир з цукром і трохи масла й цукру для «соусу».
Змішую в сотейнику сік, цукор, вершкове масло, доводжу до кипіння, кидаю 100 г борошна, знімаю з вогню і замішую гаряче тісто. Даю йому трохи охолонути і домішую решту 75 г борошна. У вас може взяти трохи більше — залежить від борошна і дивіться за відчуттями.
Даю тісту відпочити 20 хвилин під плівкою.
Тонко розкочую качалкою і формочкою вирізаю кружечки — на них кладу начинку і ліплю вареники. Варю в киплячій воді з додаванням солі 3 хвилини.
Далі на сковороді нагріваю шматочок вершкового масла з цукром і залишками вишні, розміщую готові вареники, доводжу до кипіння, знімаю з вогню і подаю.
А тепер найцікавіше:
— тісто насправді щільне і приємне, не липне і дуже м'яке після варіння;
— не кладіть занадто багато начинки — це тісто не розтягується під час варіння;
— рецепт розрахований на 26–30 вареників (діаметр моєї форми 7 см).
Ви також можете приготувати заварне тісто на вареники на молоці або воді або змішати молоко з водою — пропорції і схема приготування тіста практично ті самі, хіба що може знадобитися трохи більше борошна. І, якщо готуєте на молоці, візьміть менше вершкового масла.
Начинки годяться будь-які — для такого тіста ідеальні м'ясні і з потрухів із цибулею. Вареники з заварного тіста можна заморожувати.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life