У пошуках вітаміну молодості: продукти, які треба їсти щодня. Блог Оксани Скиталінської

10 липня 2018, 19:37

Наше здоров'я та тривалість життя лише на 20% залежать від генів, інші ж 80% ми тримаємо в своїх руках, і самі відповідаємо за своє самопочуття та стан тіла

Не остання роль належить різноманітності раціону, яка забезпечує надходження до організму широкого спектра біофлавоноїдів або вітаміну Р.

Біофлавоноїди – це група сполук, яка має надзвичайно високий рівень біологічної активності порівняно з вітамінами. Тобто вітаміни це круто і вони вкрай важливі, але без біофлавоноїдів вони можуть бути не активними або слабо активними. Особливо це стосується аскорбінової кислоти або вітаміну С. Лише разом із біофлавоноїдами вітамін С виявляє всі свої корисні ефекти.

Відео дня

Залежно від хімічної формули (а біофлавоноїдів нараховують близько 600), вони можуть мати різні впливи на організм:

  • противиразковий;
  • протизапальний;
  • протираковий;
  • радіопротекторний;
  • жовчогінний;
  • спазмолітичний.

Чим такі цінні біофлавоноїди?

Вони сповільнюють руйнування сполучної тканини. Але найважливішим є те, що саме біофлавоноїди зменшують проникність та ламкість капілярів, найменших судинок, а це означає хороше живлення тканин, суттєве продовження терміну їхньої роботи та молодості організму.

Це означає — молода шкіра, судини, суглоби, хребет, зв'язки та робота внутрішніх органів, зокрема, ендокринних залоз (ось вам і "вікове" погіршення роботи щитовидної та підшлункової залоз при ігноруванні біофлавоноїдів у раціоні).

Де шукати біофлавоноїди?

Це всі різнокольорові рослинні продукти: ягоди, верхні шари та шкірка фруктів і овочів.

Засвоюються біофлавоноїди погано, тому їх потрібно споживати щодня і бажано з кожним прийомом їжі.

Джерела:

  • Чорні ягоди – чорноплідна горобина, чорна смородина, шовковиця, чорний виноград, чорниця, лохина, тощо.
  • Червоні ягоди – вишня, полуниця, суниця, малина, брусниця, шипшина, аґрус.
  • Фрукти – яблука, апельсини, лимони і так далі.
  • Овочі: зелена петрушка, шпинат, щавель свіжий, буряк, капуста білокачанна та синя, картопля, морква, цибуля і так далі.
  • А також зелений чай, гречка, бурий рис, оливкова олія і подібне.

Надзвичайно виражений ефект мають біофлавноїди, які містяться у ягодах, на роботу головного мозку.

Ягоди входять до складу знаменитої MIND-дієти, яка запобігає розвитку нейрокогнітивних розладів (втрати пам'яті, неврозів, психозів і подібного, тобто допомагає зберегти основу основ нашого здоров'я – здоровий мозок).

Тому, наповнюючи свою вазочку ягодами, беріть різні, а також не ігноруйте пів’яблучка зі шкіркою. Коли готуєте томатний сік, додайте туди моркви, бурячка, зубчик часнику і листочок базиліку.

І робіть так щодня протягом року.

Успіх любить систему, а не "набіги".

Результат.

Ви відчуєте себе краще, енергійніше, значно знизите ризик інсультів, інфарктів, а за дотримання інших умов – фізичної активності, достатнього сну – станете стрункішими та молодшими на вигляд.

Але тут діє лише одна умова – системність. Успіх любить систему, а не "набіги".

Текст публікується з дозволу авторки.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения Нового Времени

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X