Три покрокових рецепти. Як приготувати чатні з ревеню та кабачки з горіхами

1 червня 2021, 17:10
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Експериментуйте і готуйте чатні з різних плодів — в хід можуть піти сливи, яблука, томати або гарбуз

Крамбл з ревеню

Кухня: Європейська

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Крамбл — це дуже просто і смачно. І мені здається, крамбл — ідеальний варіант літньої випічки. Адже можна взяти будь-які ягоди або фрукти, додати трохи ароматних спецій і вівсяної крихти і просто насолоджуватися божественним смаком. Сьогодні я пропоную приготувати крамбл з ревеню з корицею і апельсином. Дивовижне поєднання, яке ви повинні обов’язково спробувати.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Вівсяні пластівці — 150 г
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Вершкове масло — 200 г
  • Ревінь — 400 г
  • Апельсин (сік і цедра) — 2 шт.
  • Цукор — 150 г
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Стебла ревеню очистіть і поріжте на шматочки шириною 2−3 см.

2. Апельсини помийте і зріжте цедру за допомогою тертки. Вичавіть з апельсинів сік в окрему ємність.

Варення годиться не тільки для того, щоб його мазати на хліб

3. Масло поріжте невеликими кубиками. Змішайте в мисці масло, борошно, вівсяні пластівці, корицю й апельсинову цедру. Перемішуйте суміш руками до тих пір, поки вона не стане схожа на хлібну крихту.

4. У форму для запікання викладіть порізаний ревінь, 100 г цукру, залийте апельсиновим соком і трохи перемішайте. Зверху викладіть вівсяну крихту і посипте її цукром, що залишився. Відправте в духовку на 40−50 хвилин. Дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути. Ідеальним доповненням до крамбля стане кулька ванільного пломбіру або вершкового морозива.

Чатні з ревеню

Кухня: Індійська

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Я не перестану говорити про те, що варення годиться не тільки для того, щоб його мазати на хліб або їсти з морозивом. Воно може грати роль соусу для різних страв, доповнюючи і підкреслюючи їх смак. Саме для цього в індійській кухні застосовують аналог нашого варення — чатні. Його можна готувати з різних фруктів і плодів, а іноді навіть з овочів. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом чатні з ревеню з яблуком і сухофруктами.

Інгредієнти:

  • Ревінь — 300 г
  • Яблуко — 1 шт.
  • Червона цибуля — 1 шт.
  • Сухофрукти (суміш) — 150 г
  • Цукор — 150−170 г
  • Коріандр (насіння) — 1 ч. л.
  • Винний оцет — 100 мл
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Щоб приготувати чатні, подрібніть в’ялений інжир і курагу. Відміряйте необхідну кількість інших сухих інгредієнтів і об'єднайте їх у мисці.

2. Перекладіть сухі інгредієнти в каструлю або сотейник, залийте оцтом і доведіть до кипіння на невеликому вогні. Тушкуйте суміш як мінімум 10 хвилин, періодично помішуючи.

3. Стебла ревеню поріжте на шматочки не більше 1 см, додайте в сотейник і знову доведіть до кипіння. Зробіть найменший вогонь і варіть протягом 30 хвилин, щоб колір суміші став золотисто-коричневим. Закатайте чатні у стерильні банки, укупорте кришками і відправте в холодильник. Дайте настоятися як мінімум тиждень, перш ніж його використовувати.

Декілька порад

Експериментуйте і готуйте чатні з різних плодів — в хід можуть піти сливи, яблука, томати або гарбуз. На батьківщині чатні, в Індії, дуже популярний варіант цього соусу з солоними огірками. Як спеції, крім коріандру, можна використовувати, кардамон, кмин, корицю, гострий перець, часник або імбир. Оцет в цьому рецепті дає не тільки приємну кислинку, а й служить консервантом. Тому якщо ви не збираєтеся довго зберігати соус ви можете трохи зменшити кількість оцту. Традиційно соус чатні використовують для того, щоб підкреслити смак того чи іншого блюда. Ідеально його використовувати для холодних закусок з м’яса і птиці, а також гарячих м’ясних стравах або як доповнення до сирної тарілки.

Кабачки в клярі з горіхами і чилі

Кухня: Українська

Час приготування: 5 хвилин

Час підготовки: 10 хвилин

Упевнений, що всім вам подобаються прості та швидкі рецепти. При цьому вони повинні бути обов’язково смачними. Готувати швидко і з простих продуктів не дивно, але завжди хочеться додати якусь родзинку. Візьмемо кабачки в клярі — дуже популярний рецепт у наших господинь, і додамо в нього трохи горіхів, перцю чилі, листочки м’яти і натуральний йогурт. Повірте, що ця страва в такому поєднанні розкриється зовсім по-іншому.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 г
  • Яйце — 1−2 шт.
  • Борошно — 4 ст. л.
  • Волоський горіх (ядра) — 30 г
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Йогурт (натуральний густий) — 100 г
  • Перець чилі пластівцях) — 1 щіпка
  • М’ята — 2 гілочки
  • Сіль і перець — за смаком

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Кабачок помийте і поріжте кружечками товщиною близько 5 мм. У невеликій мисці збийте яйце виделкою, додайте сіль і перець. Борошно висипте на плоску тарілку.

2. Кожен кружечок кабачка занурте спочатку в борошно, рівномірно з усіх боків, потім в яйце і потім знову в борошно.

3. Розігрійте пательню з олією і обсмажте кабачки до золотистої скоринки з двох боків.

4. Горіхи подрібніть за допомогою кулінарного молотка. Викладіть кабачки на тарілку посипте горіхами, перцем чилі і листочками м’яти. Зверху викладіть йогурт.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X