Найсмачніший у світі суп. Три страви з овочів, які вам сподобаються

Овочі (ілюстративне фото) (Фото:AntonMatyukha/Depositphotos)
Не любите овочі? Ви просто не вмієте їх готувати
Є люди, які просто ненавидять усі овочі, крім картоплі, і намагаються виключити їх зі свого меню. Тим часом овочі — це невід'ємна частина здорового раціону. Ось кілька порад, які допоможуть вам по-іншому подивитися на овочеві страви.
— Не знаєте, як приготувати? Запікайте в духовці з мінімальною кількістю олії або взагалі без неї (особливо смачно, коли запечений край).
— Гарбуз і морква асоціюються з не дуже смачними стравами з дитинства, молочною рисовою кашею або відвареною морквою, але спробуйте їх приготувати різними способами: обсмажити, запекти, використовувати в салатах і випічці.
— Не подобається страва — додайте оливки та лимонний сік, а також трохи перцю чилі для пікантності.
— Експериментуйте зі складом овочевого супу — додайте
болгарський перець із томатами або брюссельську капусту під час приготування, або авокадо чи запечений гарбуз у готовий суп.
— Спробуйте гарбуз-спагетті. Це сорт гарбуза, який легко розщеплюється на волокна, що нагадують спагетті. На відміну від звичайних макаронів, такі містять менше калорій і більше вітамінів і корисних речовин.
— Переварені овочі — це несмачно. Краще не варити їх доти, доки вони не перетворяться на м'яку масу, а залишати трохи хрумкими. Так вони збережуть приємну структуру, насичений смак та аромат.
Овочевий суп із рисом і телятиною
Цей найсмачніший у світі суп не вариться, а томиться на дуже маленькому вогні, у результаті овочі не будуть перевареними. І зверніть увагу на прозорість.
Отже: у холодну воду покласти 200 г дрібно нарізаної телятини та 3 середні картоплини, теж нарізаних дрібними кубиками. Довести до кипіння та зменшити вогонь майже до мінімуму.
Додати 3 столові ложки дуже добре промитого рису, а ще через 15 хвилин — половину нарізаного болгарського перцю, 3 розрізаних навпіл помідори і 5 головок брюссельської капусти. Томити на малому вогні ще 10 хвилин.

Вінегрет із квасолею, квашеною капустою й анчоусами
Інгредієнти:
- запечений буряк ( 4-5 невеликих коренеплодів);
- 1 банка консервованої квасолі (добре промити);
- 1 велика цибулина;
- 200 г квашеної капусти;
- 2 великі солоні огірки;
- 5 маленьких картоплин, приготованих на парі;
- 2 середні моркви, приготовані на парі.
Овочі я не відварюю, щоб вони не були водянистими — для всіх салатів або запікаю в духовці, або готую на парі. Спробуйте такий вінегрет з анчоусами (можна замінити оселедцем) і запеченою картоплею.

Гарбуз-спагеті болоньєзе
Такий гарбуз зараз можна купити у будь-якому великому супермаркеті. Від звичайного він відрізняється тим, що після приготування м'якуш розшаровується волокнами, що формою нагадують спагеті.
Калорійність цієї страви в рази нижча, ніж у звичайної пасти.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз-спагеті,
- 2 зубочки часнику,
- половина цибулини,
- 300 г курячого фаршу (або з індички),
- банку томатів у власному соку,
- 1 невелика упаковка сиру Рікота,
- 150 г твердого сиру.
Приготування:
Гарбуз розрізати навпіл, вибрати насіння, скропити олією, посипати сіллю і чорним перцем.
Фарш обсмажити на розпеченій сковорідці протягом 15 хвилин, додати цибулю, часник і помідори у власному соку, зменшити вогонь і протушкувати 10 хвилин. Викласти начинку в гарбуз. Рікоту змішати з натертим сиром, посолити й викласти на начинку.
Накрити фольгою та відправити в розігріту до 220 градусів духовку на 25 хвилин. Після цього зняти фольгу та запікати ще 15 хвилин.

Текст опубліковано з дозволу авторки
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.