Звідки цей продукт? Мої кулінарні тренди 2020

17 листопада 2020, 23:03

Набирає обертів популярність ферментованих продуктів і різних рослинних масел

1. Закваска для хліба і круасанів. Зараз на заквасці готують уже все: і бріоші, і пончики, і сіннабони…

2. Ферментовані продукти. Ми потроху починаємо обирати продукти, які засолені, а не мариновані. Наприклад, капусту кімчі, також повертається комбуча — чайний гриб.

Відео дня

3. Усе більше набирає обертів використання різноманітних рослинних олій. Раніше ми любили тільки оливкову або лляну, а зараз уже використовуємо олію водоростей та інші екзотичні. Це дуже круто й цікаво. Я думаю, що цей тренд буде набирати популярності.

Люди починають цікавитися, яким чином з’явився продукт

4. Наступний тренд полягає в тому, що люди починають цікавитися, яким чином з’явився продукт — м’ясо, морепродукти, будь-що. Важливо, в яких умовах росли тварини, як відчували себе. Цікаво, чим їх годували (зернові, трав’яні, мікси), як доглядали. Від цього залежить якість і текстура.

5. Через кризу, яку зараз переживає вся планета, Мішленівські ресторани перейшли на інший вид продукту, на більш доступну їжу, а ось у нас якраз внутрішнє споживання зростає — для українців похід доу ресторан стає святом або пошуком тих вражень, які вони звикли мати за кордоном.

6. Затребуваність доставки їжі змусила ресторани повернутися до пластикової упаковки, і всі наші старання стати більш екологічними майже сходять нанівець, хоча ми шукаємо еко-посуд, який розкладається. Так що я думаю, тренд на утилізацію пластику ось-ось почнеться.

Сподіваюся, що хороші тенденції в кулінарії будуть зростати, незважаючи на складний час.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X