Для сімейної вечері. Як приготувати різдвяні тортеліні

9 грудня 2021, 23:03

Приготування італійських «пельменів» можна доручити всій сім'ї і навіть зробити це доброю святковою традицією

Цю страву зазвичай подають напередодні Різдва в Італії, коли вся сім'я збирається за великим столом. Найчастіше саме цього дня тортеліні готують з м’ясною начинкою, а католики, як і багато православних, якраз закінчують піст і можуть поласувати делікатесами тваринного походження. Чому б і нам в Україні не урізноманітнити святковий стіл італійськими ласощами?

Відео дня

Тортеліні в ароматному гарячому бульйоні — це те, з чим іще змалку в мене асоціюється різдвяний обід або вечеря. Тато особливо ретельно ставився до приготування бульйону, спеціально замовляючи найкращого півня у м’ясника. Свої секрети приготування він не тримав у таємниці та передав мені. До речі, приготування італійських «пельменів» можна доручити всій сім'ї і навіть зробити це доброю святковою традицією. Всі інгредієнти доступні в Україні, тому зробити автентичну страву північної Італії ви зможете з легкістю, дотримуючись моїх рекомендацій. Можливо, процес здасться вам трудомістким, але це не зовсім так — сприймайте його як передсвяткову гру і запасіться часом. Решта — справа техніки та вдалого поєднання продуктів.

Будь-які макаронні вироби на моїй батьківщині називають пастою, до них належать і тортеліні. Від тіста, з якого вони будуть виготовлені, залежить дуже багато, тому обов’язково використовуйте інгредієнти найвищої якості — оливкова олія Extra Virgin і, бажано, домашні яйця. Що стосується начинки та бульйону, не випускайте з уваги спеції та прянощі — ароматний чорний перець, мускатний горіх, гвоздика. Всі вони створюють неповторну симфонію, роблячи страву досконалою, відтіняючи її смаки. Почнемо!

Домашня паста

  • Борошно — 300 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Оливкова олія — 10 г
  • Сіль — 3 г

Усі інгредієнти перемішати, вимісити тісто та залишити його в холодильнику на годину. Потім тонко розкачати.

Фарш

  • Мортадела — 100 г
  • Прошуто крудо — 100 г
  • Пармезан тертий — 100 г
  • Яйця — 1 шт.
  • Сіль — 1 г
  • Мускатний горіх — 1 г
  • Свинячий ошийок — 100 г

Свинячий ошийок нарізати шматочками, обсмажити на оливковій олії до скоринки, дати охолонути і пропустити через м’ясорубку з мортаделою і прошуто крудо. Додати яйце та пармезан. Все змішати і дати охолонути, залишивши в холодильнику на годину.

Бульйон

  • Цибуля — 1 шт.
  • Гвоздика — 2 г
  • Морква — 1 шт.
  • Селера стебло — 2 шт.
  • Вода холодна — 4 л
  • Стара курка для бульйону — ½
  • Ребра яловичі — 1 кг
  • Сіль — 1 г
  • Перець горошком — за смаком

Обсмажити на сковороді цибулю, моркву та селеру. Потім перекласти в каструлю із холодною водою. Порізати курку на чотири частини та розмістити у воді разом зі спеціями. Довести до кипіння на повільному вогні і варити кілька годин, час від часу прибираючи пінку на бульйоні. Дати охолонути та відфільтрувати через сито. Довести до смаку сіллю.

Тортеліні

Тонко розкатане тісто нарізати на маленькі квадратики, в центрі яких розмістити фарш. Потім скласти трикутником, з'єднати краї та мізинцем закрити у вигляді пельменю.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

У киплячий бульйон, вже доведений до смаку, кидаємо тортеліні й варимо до готовності. Потім викладаємо в тарілки. За бажанням можна посипати тертим пармезаном.

Бажаю щасливого та смачного Різдва!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X