Для сімейної вечері. Як приготувати різдвяні тортеліні
Приготування італійських «пельменів» можна доручити всій сім'ї і навіть зробити це доброю святковою традицією
Цю страву зазвичай подають напередодні Різдва в Італії, коли вся сім'я збирається за великим столом. Найчастіше саме цього дня тортеліні готують з м’ясною начинкою, а католики, як і багато православних, якраз закінчують піст і можуть поласувати делікатесами тваринного походження. Чому б і нам в Україні не урізноманітнити святковий стіл італійськими ласощами?
Тортеліні в ароматному гарячому бульйоні — це те, з чим іще змалку в мене асоціюється різдвяний обід або вечеря. Тато особливо ретельно ставився до приготування бульйону, спеціально замовляючи найкращого півня у м’ясника. Свої секрети приготування він не тримав у таємниці та передав мені. До речі, приготування італійських «пельменів» можна доручити всій сім'ї і навіть зробити це доброю святковою традицією. Всі інгредієнти доступні в Україні, тому зробити автентичну страву північної Італії ви зможете з легкістю, дотримуючись моїх рекомендацій. Можливо, процес здасться вам трудомістким, але це не зовсім так — сприймайте його як передсвяткову гру і запасіться часом. Решта — справа техніки та вдалого поєднання продуктів.
Будь-які макаронні вироби на моїй батьківщині називають пастою, до них належать і тортеліні. Від тіста, з якого вони будуть виготовлені, залежить дуже багато, тому обов’язково використовуйте інгредієнти найвищої якості — оливкова олія Extra Virgin і, бажано, домашні яйця. Що стосується начинки та бульйону, не випускайте з уваги спеції та прянощі — ароматний чорний перець, мускатний горіх, гвоздика. Всі вони створюють неповторну симфонію, роблячи страву досконалою, відтіняючи її смаки. Почнемо!
Домашня паста
- Борошно — 300 г
- Яйця — 3 шт.
- Оливкова олія — 10 г
- Сіль — 3 г
Усі інгредієнти перемішати, вимісити тісто та залишити його в холодильнику на годину. Потім тонко розкачати.
Фарш
- Мортадела — 100 г
- Прошуто крудо — 100 г
- Пармезан тертий — 100 г
- Яйця — 1 шт.
- Сіль — 1 г
- Мускатний горіх — 1 г
- Свинячий ошийок — 100 г
Свинячий ошийок нарізати шматочками, обсмажити на оливковій олії до скоринки, дати охолонути і пропустити через м’ясорубку з мортаделою і прошуто крудо. Додати яйце та пармезан. Все змішати і дати охолонути, залишивши в холодильнику на годину.
Бульйон
- Цибуля — 1 шт.
- Гвоздика — 2 г
- Морква — 1 шт.
- Селера стебло — 2 шт.
- Вода холодна — 4 л
- Стара курка для бульйону — ½
- Ребра яловичі — 1 кг
- Сіль — 1 г
- Перець горошком — за смаком
Обсмажити на сковороді цибулю, моркву та селеру. Потім перекласти в каструлю із холодною водою. Порізати курку на чотири частини та розмістити у воді разом зі спеціями. Довести до кипіння на повільному вогні і варити кілька годин, час від часу прибираючи пінку на бульйоні. Дати охолонути та відфільтрувати через сито. Довести до смаку сіллю.
Тортеліні
Тонко розкатане тісто нарізати на маленькі квадратики, в центрі яких розмістити фарш. Потім скласти трикутником, з'єднати краї та мізинцем закрити у вигляді пельменю.

У киплячий бульйон, вже доведений до смаку, кидаємо тортеліні й варимо до готовності. Потім викладаємо в тарілки. За бажанням можна посипати тертим пармезаном.
Бажаю щасливого та смачного Різдва!
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут