Ефектні та модні. Три страви з вареними яйцями

3 травня 2021, 10:10
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Готовий посперечатися, ці рецепти стануть вам у пригоді найближчими днями

Заливний пиріг з цибулею і яйцем

Всі дуже люблять випічку, особливо ту, з якою не потрібно сильно заморочуватися. Цей рецепт заливного пирога якраз з таких варіантів. Просто замішуємо тісто і ріжемо начинку — більше нічого не потрібно.

Відео дня

Час приготування — 30 хвилин

Порції — 4

Інгредієнти

Для тіста:

  • Кефир — 400 мл
  • Вершкове масло — 150 г (і 20 г для обсмаження цибулі)
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 280 г
  • Розпушувач (не аммонійний) — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 дрібка

Для начинки:

  • Яйця — 3 шт.
  • Зелена цибуля (один пучок) — 100 г
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

У каструлі розтопіть 150 г вершкового масла на слабкому вогні. Додайте 2 столові ложки цукру і дрібку солі, перемішайте до повного розчинення цукру.

У мисці збийте 2 яйця і додайте їх у каструлю з маслом і цукром. Влийте 400 мл кефіру, додайте 1 ч. л. розпушувача і 280 г борошна. Перемішайте до однорідного стану.

Для начинки зваріть круто 3 яйця і порубайте невеликими кубиками. Пучок зеленої цибулі промийте, дрібно наріжте і припустіть на сковороді з 20 г вершкового масла протягом кількох хвилин. Це дозволить більше розкрити аромат зелені.

Форму для запікання змастіть тонким шаром вершкового масла. Половину тіста вилийте в форму, потім викладіть начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Зверху вилийте другу частину тіста.

Запікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.

Як дієта відкриває можливості для кулінарної творчості, чи може корисна їжа бути смачною, що таке освітній стандарт для кухарів — розповідає кулінарний експерт Євген Клопотенко:

Фаршировані яйця з шинкою

Чим мені подобаються фаршировані яйця, так це безліччю варіантів начинок. Цього разу я вирішив начинити яйця шинкою, що додасть смаку невеликої копченості, і соковитими солоними огірками. Головне, не полінуйтеся і витратьте декілька хвилин на приготування домашнього майонезу.

Час приготування — 10 хвилин

Порції — 4

Інгредієнти

  • Яйця — 4 шт.
  • Огірок солоний — 1 шт.
  • Шинка — 75 г
  • Майонез домашний — 1 ст. л.
  • Куркума — 1 ч. л.
  • Кріп — 3−5 гілочок
  • Сіль та перець — за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Добре промийте та висушіть кріп, потім дрібно порубіть ножем. Шинку наріжте спочатку смужками, а потім дрібними кубиками. Один великий солоний огірок наріжте пластинками, а потім дрібними кубиками, приблизно, як і шинку.

Яйця, попередньо зварені вкруту, очистіть і розріжте навпіл. Яєчні жовтки дістаньте ложечкою і покладіть в миску з шинкою, зеленню і огірком.

Приготуйте домашній майонез. Додайте в нього 1 ч.л. куркуми.

Додайте майонез до начинки і акуратно перемішайте до рівномірної консистенції.

Наповніть яєчні білки начинкою і прикрасьте при подачі зеленню кропу.

Яйця по-шотландськи

Ефектна на вигляд і дуже модна останнім часом закуска — чудовий варіант приготування яєць для великоднього столу. Це оригінальна страва з хрусткою скоринкою готується швидко і просто. Яйця по-шотландськи подаються і як гаряча, і як холодна закуска. Їх можна взяти і на пікнік.

Час приготування — 10 хвилин

Порції — 4

Інгредієнти

  • Яйце (на круту) — 4 шт.
  • Яловичина (фарш) — 300 г
  • Вино (червоне сухе) — 60 мл
  • Жовток (для паніровки) — 2 шт.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — 600 мл
  • Коріандр — 1 дрібка
  • Лимон (сік одного лимона) — ½ шт.
  • Сіль та перець за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Приготуйте фарш. Можна скористатися і готовим. Додайте сік половини лимона, трохи меленого перцю і сіль за смаком (1−2 дрібки). Влийте у фарш червоне вино і добре перемішайте, щоб воно повністю увібралося у м’ясо. Додайте до фаршу дрібку коріандру.

Візьміть зварене круто і очищене від шкаралупи яйце (всього вам знадобиться 4 штуки) і загорніть його у фарш. Шар фаршу не повинен бути дуже товстим. Обваляйте кульку фаршу з яйцем у борошні рівномірно з усіх боків. Потім умочіть в жовтки, збиті виделкою. Акуратно розподіліть жовток, приберіть надлишки.

Обваляйте у панірувальних сухарях. Обсмажте у фритюрі протягом 5−7 хвилин, дістаньте шумівкою і викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X