З руколою й томатами. Як приготувати відбивну по-міланськи

10 серпня 2021, 23:03

У меню більшості закладів у Мілані ви знайдете цю страву під назвою Вухо слона

Cotoletta alla milanese далека від звичних багатьом котлет, незважаючи на співзвучну назву, і, швидше, нагадує шніцель або відбивну з телячої вирізки. Коли в Мілані вимовляють «Alla milanese», всім зрозуміло, що мова йде про cotoletta. Перші згадки цієї страви ломбардської кухні датовані ще 1134 роком, а деякі джерела стверджують, що ще в Давньому Римі смажили тонко нарізане м'ясо в паніровці.

Відео дня

У меню більшості закладів у Мілані ви зможете знайти цю страву під назвою Orecchia d'elefante, що означає «Вухо слона» — через своєрідну форму та товщину м'яса.

Я познайомився з cotoletta alla milanese ще в дитинстві — під час відпустки на морі батьки познайомилися з родиною міланців, і ті запросили нас до себе на вечерю. пригощали «Alla milanese», природно. Після цієї вечері між нашими сім'ями встановилися міцні дружні стосунки, які тривають досі.

Пропоную і вам приготувати літній варіант cotoletta alla milanese з руколою й томатами.

Інгредієнти:

  • Биткова частина телятини з кісткою — 250-300 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 20 г
  • Панірувальні сухарі — 50 г
  • Топлене вершкове масло для смаження
  • Рукола — 15 г
  • Томати чері — 50 г
  • Пластівці пармезану — 10 г
  • Оливкова олія — 20 г
  • Бальзамік — за смаком
  • Крупнокристалічна сіль — 1 г
  • Мелений чорний перець — 1 г

Приготування:

1. М'ясо телятини розрізати між двох кісточок і трохи відбити.

2. М'ясо панірувати в борошні, яйці й сухарях.

3. Розігріти топлене вершкове масло до температури 170 градусів, й обсмажити м'ясо з обох сторін на сковороді — по 3 хвилини на кожну сторону. Усередині м'ясо повинно вийти трохи рожевим.

4. Коли cotoletta буде готова, залиште її на паперовому рушнику, щоб прибрати зайвий жир.

5. Посоліть перед подачею великими кристалами солі та приправте свіжомеленим чорним перцем.

6. Окремо готуємо салат із руколою й томатами чері, заправлений оливковою олією й бальзаміком. Кладемо салат просто на м'ясо.

7. Посипаємо пластівцями пармезану.

Насолоджуйтесь cotoletta alla milanese!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X