Риба з характером. Як замаринувати товстолоба

1 грудня 2020, 20:43
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Якщо все зробити правильно, така закуска зможе зберігатися в холодильнику до двох тижнів

Просол — дуже популярний метод консервації риби. Чи то морська риба, чи річкова й прісноводна — філе завжди можна просолити, замаринувати й отримати чудову закуску. З однозначних плюсів таких рецептів — це зручність, досить тривалий термін зберігання, ну і, звісно, смак.

Відео дня

Товстолоб — риба своєрідна, із характером. Далеко не завжди він виходить смачним, потрібен досвід, щоб правильно вибрати й приготувати. Тому часто, обираючи, надають перевагу не йому, а більш «зручним» коропам і сазанам. Але найкращий просол отримаємо саме з товстолоба.

facebook.com/velichkoandrew
Фото: facebook.com/velichkoandrew

Рецепт:

  • Товстолоб - 1 шт
  • 6 столових ложок солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 середні цибулини
  • 3 столові ложки рослинної олії

Для маринаду:

  • 1 літр води
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столові ложки солі
  • 3 столові ложки оцту
  • 3-4 лаврових листки
  • 5-6 горошин запашного перцю
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 3-4 бутони гвоздики

Крок 1

Підготуємо рибу. Нам знадобиться філе на шкірі без кісток. Це можна зробити самостійно вдома, зачистивши рибу й перетворивши кухню на рибний цех. Або попросити це зробити продавця. Важливо отримати філе без кісточок. Для цього я використовую спеціальний рибний пінцет. Далі філе товстолоба нарізаємо прямокутними шматками 2-3 см шириною і 4-5 см завдовжки.

Крок 2

Змішуємо сіль із цукром. Така суміш називається збалансованою сіллю. За її допомогою складніше пересолити рибу — адже вона вбирає рівно стільки, скільки здатна. Пересипаємо шматки риби сумішшю та ставимо під прес на добу в холодильник. Після цього рибу потрібно буде промити під проточною водою — і переходимо до маринування.

facebook.com/velichkoandrew
Фото: facebook.com/velichkoandrew

Крок 3

Готуємо маринад. Для цього в очищену воду додаємо все за списком і доводимо до кипіння. Потім — охолоджуємо. Повинен вийти ароматний солонувато-солодко-кислий супчик. Природно, важливо дотримуватися тільки співвідношення солі-цукру-оцту, а всі інші інгредієнти ви можете змінювати на свій смак.

Крок 4

Вибираємо тару, у якій будемо маринувати нашого товстолобика. Як правило, рекомендують використовувати скляні банки — літрові або півлітрові. На дно банки вкладаємо трохи рубаної півкільцями товщиною 5 мм ріпчастої цибулі. Потім шар риби, а після — знову шар цибулі. Таким чином перекладаємо кілька шарів до заповнення банки. І заливаємо маринадом так, щоб він повністю покрив рибу. Наприкінці вливаємо зо дві ложки рослинної олії і відправляємо на пару днів маринуватися в холодильник. Але я на наступний день уже куштую. Якщо все правильно зробити, то така закуска може зберігатися в холодильнику до двох тижнів.

facebook.com/velichkoandrew
Фото: facebook.com/velichkoandrew

Як їсти?

Дуже смакує традиційно — із відвареною «в мундирах» картоплею й домашнім маслом.

Текст публікується з дозволу автора

оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X