Саме час. П’ять найкращих страв з огірків

14 липня 2021, 23:03

Деякі з них стануть для вас відкриттям

Зараз саме час купувати на ринку свіжі домашні огірки. Ось п’ять найкращих страв із них.

1. Йогуртовий суп з огірком, кропом і авокадо

Знайомтеся, зелений гаспачо. Авокадо з йогуртом створюють кремову текстуру, а поєднання базиліка, лайма, кропу — різноманітність смаку. Гарна ідея для вечері.

Відео дня

На дві порції:

  • 1 авокадо;
  • 2 огірки;
  • кілька гілочок базиліку;
  • 250 г густого домашнього йогурту.

Всі інгредієнти перебити в блендері. У тарілці полити соком лайма, додати кілька крапель олії і чорний перець.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

2. Салат з виноградом, горіхами, куркою, сиром і огірком

Не сумніваюся, цей салат стане для вас відкриттям і сподобається абсолютно всім. Спробуйте.

У цьому рецепті я використовувала класичне поєднання виноград + горіхи + сир, додала огірок для свіжості і курку для ситності, що робить з нього не тільки салат, але і повноцінне блюдо для вечері.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 1 середнє куряче філе;
  • 60 г сиру;
  • 1 огірок;
  • 60 г волоських горіхів;
  • заправка Цезар (можна купити вже готову) — по 1 ст. л. на порцію.

Приготування:

Куряче філе добре промити і очистити від плівок, нарізати смужками, посолити, посипати чебрецем або орегано і обсмажити по 5 хвилин з кожного боку на сковороді без масла. Огірок і сир нарізати тонкими скибочками. Виноград (краще брати солодкий, без кислинки) нарізати навпіл. Коли курка охолоне, всі інгредієнти змішати і додати заправку

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

3. Мариновані огірки з коріандром і базиліком

Зробити мариновані огірки досить просто, я перепробувала мільйон способів, але цей один з найпростіших і найсмачніших.

У первісному рецепті був кріп, але мені це здалося нудним, і я додала листя базиліку і зерна коріандру, щоб смак заграв по-новому.

Такі огірки — відмінна закуска до м’яса, але в більшості випадків я їм їх просто з банки, прямо біля холодильника.

Інгредієнти:

  • 4−5 огірків;
  • 150 мл або ¾ склянки води;
  • 100 мл оцту, але я люблю гострі, якщо хочете трохи менш гострі, беріть 50 мл;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. насіння коріандру;
  • 2 зубчики часнику.

Воду, оцет, цукор, сіль, коріандр змішати в невеликій каструлі і нагрівати, поки цукор не розчиниться. Потім повністю остудити. На дно банки відповідного розміру (1−1,5 л) покласти дрібно нарізаний часник. Порізати огірки і теж скласти в банку. Залити остиглим маринадом, додати листя базиліка, закрити кришкою і відправити в холодильник на 12 годин.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

4. Китайський салат з битих огірків

Ще одне блюдо з молодих овочів, для якого зараз найвідповідніший момент. Молоді солодкі огірки і молодий часник, ці аромати літа, змішуються, і виходить дуже легке і смачне блюдо. Рецепт випробуваний мною неодноразово і дуже улюблений. Важливо:

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

огірки і часник бити разом, щоб їх сік змішався, нічого не зливати;

салат треба їсти відразу, оскільки через деякий час огірки можуть замаринуватися в заправці, і смак загубиться;

чітко дотримуватися пропорції заправки;

краще брати рисовий оцет, він продається у відділах для суші в будь-якому супермаркеті.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 5 невеликих огірків
  • 4−5 маленьких зубчиків часнику;
    дрібка солі;
  • дрібка паприки;
  • дрібка кунжуту;
  • гілочка кінзи.

Для заправки:

По 1 ч. л. соєвого соусу, олії і рисового оцту.

У огірків зрізати кінчики, кожен огірок розрізати на чотири частини. У щільному пакеті розбити огірки з часником качалкою або будь-яким важким предметом. Додати всі інші інгредієнти, перемішати і заправити.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

5. Сік із зеленого яблука, шпинату і огірка

Такий напій допомагає очистити і оздоровити весь травний тракт, що відбивається не тільки на загальному самопочутті, а й на зовнішньому вигляді. Шкіра набуває приємного природного відтінку, тіло стає легше, організм наповнюється енергією. Плюс величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Інгредієнти:

  • 200 г шпинату;
  • 1 огірок;
  • 1 груша;
  • 1 зелене яблуко;
  • 1 дрібка матчі.

Шпинат цінується за благотворний вплив на травну систему. Огірок містить йод і в поєднанні зі шпинатом має очищувальну дію на організм. Груша багата на пектин — розчинну клітковину. Зелене яблуко очищає організм за рахунок високого вмісту клітковини, а також має легкий сечогінний і жовчогінний ефект. Матча виводить токсини і розганяє метаболізм.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Більше рецептів можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X