Швидко та смачно. Три страви з овочів
Молода капуста, просто посмажена в пательні, була б нудною, тому я запекла кілька помідорів із синьою цибулею та приготувала соус
Двохвилинна спаржа з 30-секундним голландським соусом
Так швидко і смачно ще ніхто не готував! Якщо спаржа трохи зів'яла, можна опустити на кілька годин у воду з однією столовою ложкою цукру.
Приготування
Спаржу я не чищу. Хвостики відламати, вони самі добре відламуються там де потрібно. З них можна зварити овочевий суп.
Нагріта пательня, чайна ложка оливкової олії, по дрібці солі й цукру — підсмажувати спаржу дві хвилини, помішуючи.
Голландський соус:
- 3 жовтки кімнатної температури;
- сік половини лимона;
- дрібка солі;
- 50 г розтопленого на повільному вогні вершкового масла.
Занурювальним блендером збивати 30 секунд. Готовим соусом полити спаржу.
У холодильнику соус застигне і стане густіше, можна зберігати кілька днів.

Цукіні з тунцем і сиром
Можна сказати, що це теплий салат, заправлений йогуртом і сиром — і трохи часнику для гостроти.
Інгредієнти:
- 4 цукіні;
- 1 банка тунця у власному соку, без масла;
- половина болгарського перцю;
- 2 зубчик часнику;
- 2 столові ложки густого йогурту;
- 150 г будь-якого твердого сиру.
Приготування
Цукіні розрізати навпіл, чайною ложкою дістати м’якоть з насінням, м’якоть дрібно нарізати, перець теж нарізати дрібно кубиками.
М’якоть, перець, тунець, половину тертого сиру та часник змішати й заправити йогуртом, додати сіль, чорний перець. Викласти в половинки цукіні та посипати тертим сиром. Запікати 25 хвилин за температури 190 градусів.

Молода капуста з томатним соусом
Молода капуста, просто посмажена на сковорідці, була б нудною, тому я швидко запекла парочку помідорів з синьою цибулею і приготувала з них соус.
Приготування
Молоду капусту розрізати на вісім частин і обсмажити в пательні протягом декількох хвилин.
6−7 томатів і крупно порізану цибулину скласти в форму і запікати в духовці за температури 230 градусів 20 хвилин. Запечені овочі перебити в блендері до однорідної маси. Викласти капусту в соус, посипати перцем чилі та полити гірчичним маслом.

Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут