Швидко та смачно. Три страви з овочів

19 травня 2021, 23:03

Молода капуста, просто посмажена в пательні, була б нудною, тому я запекла кілька помідорів із синьою цибулею та приготувала соус

Двохвилинна спаржа з 30-секундним голландським соусом

Так швидко і смачно ще ніхто не готував! Якщо спаржа трохи зів'яла, можна опустити на кілька годин у воду з однією столовою ложкою цукру.

Відео дня

Приготування

Спаржу я не чищу. Хвостики відламати, вони самі добре відламуються там де потрібно. З них можна зварити овочевий суп.

Нагріта пательня, чайна ложка оливкової олії, по дрібці солі й цукру — підсмажувати спаржу дві хвилини, помішуючи.

Голландський соус:

  • 3 жовтки кімнатної температури;
  • сік половини лимона;
  • дрібка солі;
  • 50 г розтопленого на повільному вогні вершкового масла.

Занурювальним блендером збивати 30 секунд. Готовим соусом полити спаржу.

У холодильнику соус застигне і стане густіше, можна зберігати кілька днів.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Цукіні з тунцем і сиром

Можна сказати, що це теплий салат, заправлений йогуртом і сиром — і трохи часнику для гостроти.

Інгредієнти:

  • 4 цукіні;
  • 1 банка тунця у власному соку, без масла;
  • половина болгарського перцю;
  • 2 зубчик часнику;
  • 2 столові ложки густого йогурту;
  • 150 г будь-якого твердого сиру.

Приготування

Цукіні розрізати навпіл, чайною ложкою дістати м’якоть з насінням, м’якоть дрібно нарізати, перець теж нарізати дрібно кубиками.

М’якоть, перець, тунець, половину тертого сиру та часник змішати й заправити йогуртом, додати сіль, чорний перець. Викласти в половинки цукіні та посипати тертим сиром. Запікати 25 хвилин за температури 190 градусів.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Молода капуста з томатним соусом

Молода капуста, просто посмажена на сковорідці, була б нудною, тому я швидко запекла парочку помідорів з синьою цибулею і приготувала з них соус.

Приготування

Молоду капусту розрізати на вісім частин і обсмажити в пательні протягом декількох хвилин.
6−7 томатів і крупно порізану цибулину скласти в форму і запікати в духовці за температури 230 градусів 20 хвилин. Запечені овочі перебити в блендері до однорідної маси. Викласти капусту в соус, посипати перцем чилі та полити гірчичним маслом.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X