Головна прикраса великоднього столу. Як приготувати сирну паску

21 квітня 2021, 23:03

Не раджу використовувати курагу — у поєднанні з сиром дає металічний присмак

Сьогодні ділюсь з вами одним із найсмачніших рецептів головної прикраси великоднього столу — Її Величність сирна паска.

Нам знадобляться:

  • 300 г кисломолочного сиру жирністю 9%;
  • 3 жовтки;
  • 100 г вершків жирністю 20%;
  • 30 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г білого шоколаду;
  • 50 г родзинок або цукатів;
  • 1 ст. л. кокосової стружки;
  • 1 ст. л. мигдалю;
  • ваніль.

Відео дня

1. Для початку важливо позбутися зайвої вологи та добре віджати сир.

2. Далі сир, вершкове масло, жовтки, цукор та вершки змішуємо у сотейнику та перебиваємо блендером до кремоподібної маси. Якщо немає блендера, то попередньо сир перетираємо через сито.

3. Ставимо сотейник на плиту й доводимо суміш до появи перших бульбашок, інтенсивно помішуючи. Важливо не довести до кипіння, а відразу зняти сотейник з вогню. Суміш вийде рідкою — це нормально.

4. Відразу додаємо білий шоколад та розмішуємо лопаткою до повного розчинення. Далі всипаємо попередньо бланшовані родзинки, кокосову стружку, мигдаль та за бажанням ваніль. Але і без неї паска виходить дуже ароматною.

5. Форму застилаємо подвійним шаром марлі (форма має стояти вузьким краєм донизу). Висипаємо теплу суміш та ущільнюємо її ложкою. Складаємо краї марлі наверх та ставимо невеликий прес — наприклад, 300 г крупи. Відправляємо у холодильник на добу або, як мінімум, на ніч.

6. Прикрашаємо білим шоколадом, цукатами, горіхами або тим, що вам більше до вподоби .

7. Покриваємо паску плівкою та зберігаємо її у холодильнику 3−4 дні.

Поділюся з вами ще кількома секретами:

— Замість вершків можна взяти сметану жирністю 20%.

— Спочатку я брав більше цукру, але родзинки дали свою солодинку. Тому якщо не додаєте родзинки, можна збільшити кількість цукру.

— Не раджу використовувати курагу — у поєднанні з сиром дає металічний присмак.

Усім смачних та ароматних пасок!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X