Актуальна порада. Чи потрібно їсти менше солі

14 жовтня 2021, 10:58
NV Преміум

Багато людей споживають більше солі, ніж необхідно

Сіль — це найпоширеніша форма натрію, яку додають у їжу при виробництві, у процесі приготування або під час їжі, щоб поліпшити смак або продовжити термін зберігання.

Відео дня

Багато хто чув пораду їсти менше солі. Вона продиктована тим, що високе споживання натрію веде до підвищення кров’яного тиску, а це — основний фактор ризику серцево-судинних захворювань, серцевих нападів й інсультів. Так що недавно оприлюднений у ЗМІ матеріал Викриття міфів про їжу: молоко, сіль і стейки можуть у кінцевому підсумку виявитися корисними очікувано привернув увагу.

Автори дослідницької роботи, на якій заснована ця публікація, вирішили перевірити, чи є надійні наукові підтвердження того, що споживання натрію варто істотно знизити. Вони задалися цим питанням, оскільки більшості людей не вдається дотримуватися рекомендації вживати не більше 2,3 г натрію на день. І, як стверджують дослідники, переконливих доказів того, що якщо з'їдати менше солі, імовірність серцевого нападу й інсульту зменшиться, немає.

За словами вчених, та кількість натрію, яку споживає сьогодні більшість населення планети, тобто від 3 г до 5 г на день, веде до найменшого ризику серцевого нападу, інсульту або передчасної смерті. Загроза серцевого нападу та інсульту зростає тільки тоді, коли споживання натрію піднімається вище або опускається нижче цього значення.

Але є ціла низка причин засумніватися в правильності цих висновків,

Показати ще новини
Радіо NV
X