Вишукана страва. Як приготувати стейк з сибаса

6 вересня 2021, 23:03

Дикий сибас — риба з яскравим смаком і високою поживною цінністю

Багато хто вважає, що вишукану ресторанну страву можна приготувати тільки на професійній кухні або будучи кухарем. Звичайно ж, майстерність і професійне кухонне начиння спрощують процес, але головне — це велике бажання і любов до готування. Пропоную легкий рецепт ресторанноъ страви в домашніх умовах — стейк з дикого сибаса на подушці з овочів, який готується буквально кілька хвилин.

Відео дня

Сибас містить велику кількість вітамінів і амінокислот, це низькокалорійна риба, яка годиться для прихильників правильного харчування. Також її часто готують для дітей, оскільки в сибасі практично відсутні дрібні кістки. Цінність цієї риби визначається її походженням. Більшість купує фермерського сибаса, вирощеного на кормах — така риба доступніша за ціною. Дикий сибас має яскравіший смак і має більше корисних властивостей, але й коштуватиме дорожче. Як гарнір до сибасу можна подати практично все, що ви любите: рис, картопляне пюре, запечені овочі або на грилі.

Інгредієнти (на 1 порцію)

  • Стейк дикого сибаса — 120 г
  • Печериці — 20 г
  • Перець болгарський — 20 г
  • Бебі-горох — 20 г
  • Бебі-кукурудза — 20 г
  • Гриби шиїтаке — 20 г
  • Капуста пак-чой — 15 г
  • Соєвий соус — 20 г
  • Кунжутна олія — 10 г
  • Оливкова олія — 20 г
  • Цибуля зелена — 5 г
  • Кунжут білий — 3 г
  • Часникова олія — 5 г
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

Стейк (філе) сибаса обсмажуємо з двох сторін по 2−3 хвилини на оливковій олії. Потім доводимо до готовності в духовці при 180 градусах 7 хвилин.

Овочі нарізаємо соломкою — все, крім бебі-гороху і бебі-кукурудзи, їх використовуємо цілком. Обсмажуємо всі овочі на оливковій олії протягом 2 хвилин. Готові овочі заправляємо прямо в сковороді кунжутною олією і соєвим соусом.

На тарілку викладаємо обсмажені овочі, а на них розміщуємо стейк дикого сибаса. Готову страву слід полити часниковою олією, прикрасити кунжутом і зеленою цибулею.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X